Yeşil Mercimekli Erişteli Tavuklu Salata Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı erişte
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet tavuk göğsü
- 4-5 adet kornişon turşu
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı doğranmış ceviz
- 1 çay kaşığı toz biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuk göğsünü haşlayalım, küçük küçük didikleyelim.
- Eriştemizi makarna haşlar üzere haşlayıp süzelim.
- Mercimeği yavaşça canlı kalacak biçimde haşlayalım ve hepsini soğumaya bırakalım.
- Haşlanan ve soğuyan tüm malzemeyi bir kaba alalım, kornişon turşuyu küçük küçük doğrayalım.
- Ayrı bir yerde yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuzdan oluşan pürüzsüz bir sos elde edelim ve salataya döküp karıştıralım.
- Servis tabağımıza alalım.
- Üzeri için sıvıyağını tavamıza alıp cevizleri ekleyelim, toz biberleri de ekleyip yağı kızdıralım.
- Sosu salatanın üzerine döküp servise sunalım.