Yeşil Kırmızı Hindi Kavurma Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 600 gram hindi göğüs
- 3 adet kapya biber
- 5 adet marul
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 adet sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yahut 3 damla limon
- 1 avuç ceviz
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı beyaz sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Biraz pul biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Hindi göğsünü küp küp doğrayalım. Ben doğranmış olarak alıyorum. ondan sonrasında derince bir kaba alıp beyaz sirke, zeytinyağı ve baharatları ek edip karıştıralım.
- Üzerini streçleyip, buzdolabına koyalım. Bir gün bekletelim. Bekletmeden yapsanız da olur. Alancak marinasyon hindi etinin yumuşamasını sağlıyor.
- Hindileri derince bir tavada yüksek ateşte kavuralım. Suyunu salıp çekince altını kısabiliriz. Nar üzere kızarıp hindi kesimleri küçülünce altını kapatabiliriz.
- Kapya biberleri julyen doğrayalım Meyve zerzevat soyucusu ile ince kesimler elde edebilirsiniz)
- Doğradığımız kapya biberleri tavada 15 dakika 1 yemek kaşığı zeytinyağ ile kavuralım. Soğumaya bırakalım.
- ondan sonrasında 3 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı mayonezin içine kavurduğumuz kapya biberleri atalım. Üzerine bir diş sarımsak rendeleyelim. En son karıştıralım.
- 5 adet marulumuzu yıkayıp kuruttuktan daha sonra ince ince dilimleyelim.
- Cevizleri 1 tatlı kaşığı sıvı yağda bir iki dakika kavuralım. Şayet cevizleri epeyce kavurursak ağır yemekte ağır bir tat elde edebiliriz. Tereyağını da kavururken tercih etmiyorum. Ağırlaştırabilir diye.
- En son servis tabağımıza dilimlediğimiz marulları yerleştiriyoruz. Üzerine birkaç damla limon sıkıp karıştıyoruz. Onun daha sonra marulları.
- Üzerine yoğurtlu kırmızı biber ve onun üzerine de hindi etini ortası boş kalacak biçimde koyuyoruz. Ortayada cevizleri yerleştiriyoruz. Afiyet olsun.
- Hindi yerine tavuk göğsünü de tercih edebilirsiniz. Lakin tavuk göğsünü kavururken tüm tavukların tavaya temas ettiğinden emin olmalısınız.