Yeşil Elmalı Yoğurtlu Kereviz Salatası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
1-Bu salatayı bir kaç saat evvelinde yapıp dinlendirirseniz lezzeti daha oturuyor
2-Birde yoğurdunuz hayli sulu olmasın bekleyince sebzeler biraz daha suyunu bırakıyor bilhassa ekşi elma kullanın
3-Kerevizin kokusunu sevmiyorsanız epeyce yavaşça tavada az yağda yavaşça kavurun ısıyla temasta o keskin koku kayboluyor
4-Birde cevizini tüketeceğiniz vakit katın malum ceviz yoğurdu karartabilir
Yeşil Elmalı Yoğurtlu Kereviz Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 orta uzunluk kereviz
- 1 yeşil elma
- 1 havuç
- 1 çorba kasesi süzme yoğurt
- Yarım çay bardağı kıyılmış ceviz
- Tuz
- 1 yemek kaşığı dolusu mayonez (Ben kullanmıyorum)
- 1 diş sarımsak
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel derin bir kapta ezilmiş sarımsak tuz mayonez ve yoğurdu karıştıralım.
- Ben yoğurdu süzgeç üstündeki tülbente döküp, süzdürüyorum bir kaç saate süzülmüş oluyor).
- Kerevizi ve elmayı rendeleyip çabucak yoğurda karıştıralım.
- Çabucak rende yapıp, yoğurda karıştırırsanız limonlu suda bekletmeye gerek kalmıyor.
- Rendelenmiş havucuda ek edelim.
- Cevizide karıştırıp, salata tabağına alalım. Afiyet olsun.
1-Bu salatayı bir kaç saat evvelinde yapıp dinlendirirseniz lezzeti daha oturuyor
2-Birde yoğurdunuz hayli sulu olmasın bekleyince sebzeler biraz daha suyunu bırakıyor bilhassa ekşi elma kullanın
3-Kerevizin kokusunu sevmiyorsanız epeyce yavaşça tavada az yağda yavaşça kavurun ısıyla temasta o keskin koku kayboluyor
4-Birde cevizini tüketeceğiniz vakit katın malum ceviz yoğurdu karartabilir
Yeşil Elmalı Yoğurtlu Kereviz Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı