Yeşil Elmalı Kereviz Salatası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 orta uzunluk kereviz
- 2 orta uzunluk havuç
- 2 orta uzunluk yeşil elma
- 2 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 çay bardağı ceviz ya da fındık içi
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Not EkleTanımı Yazdır
- Kerevizleri soyup rendeliyoruz. Zeytinyağ koyduğumuz tavaya alıp kavurmaya başlıyoruz.
- Havuçları rendeliyoruz. Kerevizin üzerine ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Havuç ve kerevizi 3,4 dk kavuruyoruz ve ocağı kapatıyoruz. Servis tabağına alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Yeşil elmayı soyup rendeliyoruz ve soğuyan kereviz, havuç karışımına ekliyoruz.
- Başka bir kapta rendelenir sarımsakları süzme yoğurt ile karıştırıyoruz.
- Yoğurt ve fındıkları salatamıza ekleyip hepsini karıştırıyoruz.
- Üzeri için sos tavasında zeytinyağ ve kırmızı biberi kızdırıp salatamıza döküyoruz.
- Maydanoz ve nane ile süslüyoruz.Afiyet olsun ????.