Yemeye Doyamayacaksınız – Pastırmalı Humus Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Baharat ölçüsü vermiyorum her insanın damak zevki farklı kendinize göre ayarlayın.
Kalan humusu 2-3 gün ağzı kapaklı buzdolabında saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yemeye Doyamayacaksınız – Pastırmalı Humus Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1/3 su bardağı zeytinyağı
- 2-3 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı tahin
- 1 limonun suyu
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3-4 dilim pastırma
- Çok az tozbiber
- Dileğe nazaran ince kıyılmış maydanoz yada taze soğan
Not EkleTanımı Yazdır
- Bu tarife bir gece evvelinde başlıyoruz. Nohutumuzu ıslatıyoruz geceden. Sonraki gün nohutu haşlıyoruz. Ben çoklukla buzlukta da haşlanmış nohut bulundururum. Nohutu haşladık mı? tamam en sıkıntı kısım bitti .
- Robota tüm gereçleri ekliyoruz sarımsağı biraz küçültün modül halinde kalmasın. Olağanda nohutun kabuğuna soyulur pürüzsüz olması için fakat inanın ben çok tembelim
- Yeterlice ezilip karışana kadar robottan geçirin çabucak sonrasında bir kısmını servis tabağına alalım.
- Artık tereyağımızı tavaya alıp eritip doğradıydınız pastırmayı bir iki dakika ortasında kavuruyoruz.
- Kırmızı biber de ekleyip karıştırıp humusun üzerine gezdiriyoruz.
Baharat ölçüsü vermiyorum her insanın damak zevki farklı kendinize göre ayarlayın.
Kalan humusu 2-3 gün ağzı kapaklı buzdolabında saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yemeye Doyamayacaksınız – Pastırmalı Humus Tanımı Fotoğraflı Yapılışı