Yemeye Doyamayacaksınız – Pastırmalı Humus

Podhani

Global Mod
Global Mod
Yemeye Doyamayacaksınız – Pastırmalı Humus Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1/3 su bardağı zeytinyağı
  • 2-3 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı tahin
  • 1 limonun suyu
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 dilim pastırma
  • Çok az tozbiber
  • Dileğe nazaran ince kıyılmış maydanoz yada taze soğan
Yemeye Doyamayacaksınız – Pastırmalı Humus Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bu tarife bir gece evvelinde başlıyoruz. Nohutumuzu ıslatıyoruz geceden. Sonraki gün nohutu haşlıyoruz. Ben çoklukla buzlukta da haşlanmış nohut bulundururum. Nohutu haşladık mı? tamam en sıkıntı kısım bitti :).
  2. Robota tüm gereçleri ekliyoruz sarımsağı biraz küçültün modül halinde kalmasın. Olağanda nohutun kabuğuna soyulur pürüzsüz olması için fakat inanın ben çok tembelim
    🙂
    soymadan kullandım fakat bu biçimdede çok hoş oldu.
  3. Yeterlice ezilip karışana kadar robottan geçirin çabucak sonrasında bir kısmını servis tabağına alalım.
  4. Artık tereyağımızı tavaya alıp eritip doğradıydınız pastırmayı bir iki dakika ortasında kavuruyoruz.
  5. Kırmızı biber de ekleyip karıştırıp humusun üzerine gezdiriyoruz.
Tabiki pastırmasızda olur. Yalnızca tereyağ da eritip kullanabilirsiniz yada klasik bir biçimde üzerine zeytinyağı gezdirin.

Baharat ölçüsü vermiyorum her insanın damak zevki farklı kendinize göre ayarlayın.

Kalan humusu 2-3 gün ağzı kapaklı buzdolabında saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yemeye Doyamayacaksınız – Pastırmalı Humus Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst