Yavuz Kocaömer son seyahatine uğurlandı

Podhani

Global Mod
Global Mod
Türkiye Ulusal Paralimpik Komitesi ve Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı Kurucu Lideri Yavuz Kocaömer, bir müddetdir tedavisi gördüğü hastanede dün vefat etti. Bugün Levent’te bulunan Afet Yolal Cami’nde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazına merhumun ailesi ve sevenlerinin yanı sıra spor dünyasından biroldukça isim katıldı.

1948 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Kocaömer, uzun yıllar Almanya’da ve Türkiye’de Tenis Federasyonlarında nazaranv aldı ve Enka Spor Kulübü’nün tenis kaptanlığını yaptı. 1997 yılında Türkiye Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı olan Yavuz Kocaömer, 1998- 1999 senelerında birebir federasyonun başkanlığı vazifesinde bulundu.

1999 yılında Türkiye Engeliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı’nı kuran Yavuz Kocaömer, ölene kadar bu vakfın başkanlığı misyonunda bulundu. Kocaömer, TESYEV ile birebir yıl, Frankfurt’ta Türk Alman Engelli Atletleri Destekleme Derneği’ni kurdu ve başkanlığını yürüttü. Türkiye Ulusal Paralimpik Komitesi’nin de kurucusu olan Yavuz Kocaömer, burasının da başkanlığını devam ettirdi.

“Engelli atletlerin babası”, Türkiye’de ve Almanya’da pürüzleri sporlarını desteklemesi sebebiyle 2011 yılında “Alman Devlet Liyakat Nişanı” ile onurlandırıldı.

74 yaşında hayata gözlerini yuman Kocaömer’in cenazesi yarın Levent Camii’nde kılınacak öğle namazına mütakiben Göksu (Anadolu Hisarı) Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

BAKAN KASAPOĞLU’NDAN TAZİYE MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Yavuz Kocaömer için taziye iletisi yayımladı.

Bakan Kasapoğlu, yayımladığı taziye bildirisinde şu tabirlere yer verdi:

“Engelli sporuna yaptığı katkıyla birinci akla gelen isim olan Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı ile Türkiye Ulusal Paralimpik Komitesi kurucusu Yavuz Kocaömer’in vefat haberini derin bir kederle öğrenmiş bulunmaktayım. Ayrıyeten biroldukca spor federasyonunda bakılırsav alarak Türk sporunun gelişmesinde emeği olan Merhum Yavuz Kocaömer’e Allah’tan rahmet, ailesi, sevenleri ve spor topluluğumuza başsağlığı diliyorum.”