Yardım edin, ekibim sıkıştı

Saberie

Active member

1. Yardım edin, ekibim sıkıştı

Günaydın!

Duyuru

(Resim:

Stefan Mintert

)

Stefan Mintert, yazılım geliştirmede şirket kültürünü geliştirmek için müşterileriyle birlikte çalışıyor. Şu anda liderlikte en büyük potansiyeli görüyor; hiyerarşik seviyeden bağımsız olarak Bazı yön değişiklikleriyle bir kariyer yolunun ardından bu potansiyelden yararlanmayı kendine görev edindi. Birkaç yıllık danışmanlık deneyimine sahip bir BT geçmişinden gelen, başlangıçta kendi yazılım geliştirme şirketini kurdu. Liderliğin öğrenilmesi gerektiğini ve iyi rol modellerinin nadir olduğunu buldu. Müşterilerinin yazılım geliştirmede en büyük desteğe ihtiyacının kod üretiminde değil liderlik olduğu ortaya çıktı. Dolayısıyla Kutura şirketinin nereye doğru gittiği onun için açıktı: ürünleri geliştiren insanların gelişip büyüyebilmesi için liderliği geliştirmek. Stefan, 1994'ten bu yana iX'te uzun süredir serbest çalışan olarak Haberler için yazıyor.

“Dışa bağımlılıkla karşı karşıyayız” Bu açıklamayı bir ekipten kaç kez duydum? Çok sayıda olası neden var ve dolayısıyla herkese uyan tek bir çözüme inanmıyorum.

Aşağıda gözlemlediğim sayısız durumdan birini anlatacağım ve bir başlangıç çözümü önereceğim. Daha iyi olabileceğine inanıyorum, ancak mükemmellik nadiren söz konusudur. Blokajı kıran, sorumlulukları görünür kılan pratik bir çözüm çok değerli.
Senaryo şu: Bir ekip büyük bir G görevi üzerinde çalışmalıdır. Uygulama A, B ve C olmak üzere üç adımda gerçekleşmelidir. B Adımı, başka bir ekibe dışarıdan bağımlılığı temsil eder.

İş şu şekilde yürüyor: Ekip, G biletini panodaki “devam ediyor” sütununa sürükler ve ilk adım A'yı uygular. İkinci adım B'nin, takımın dışından biri tarafından yapılması gerekir. Ne yazık ki bu zamanında gerçekleşmez, dolayısıyla G bileti günlerce veya haftalarca “devam ediyor” olarak kalır. Bazı takımlar tahtada özel bir sütun oluşturarak bu sorunu “çözüyorlar”. Daha sonra “Engellendi” veya “Harici” başlığını veya benzer bir şeyi alır. Bu beklediğinizi açıkça ortaya koyuyor.

Bu neden olumsuz?

Öncelikle çalışıp bitirememek hoş değil. Üniversite diplomasına sahip olmak ilerlemenin işaretidir. İlerleme memnuniyet anlamına gelir (beyinde dopamin salgılanır). Ayrıca ekibin çalışmasının takdir edilmesiyle de ilgisi var. Böyle bir bilet haftalarca tahtada çürürse, işin elbette hiçbir değeri olamaz. Jira'nın ortalama 20, 25 ve hatta 30 haftalık döngü süresi gösterdiği ekiplerle çalıştım. Jira ile çevrim süresini belirlerken pek çok teknik hata yapabilseniz de bu tür bir teslim süresi, daha derin bir sorunun açık bir göstergesidir.

Bir amirin G görevini ekibe dayatması (“acil”, “zorunluluk” vb. tercih edilen sözcüklerdir) ve ara adım B'nin tam olarak bu amirden birinci tarafın uygulamasına ilişkin geri bildirim sağlamayı içermesi durumunda durum özellikle olumsuzdur. A vermeli. Eğer bu geri bildirim bir kenara bırakılırsa, hayal kırıklığı kaçınılmaz olur. Bu hayali bir örnek değil; Bunu bir müşterimde gözlemledim.

İlk çözüm

Kısa vadeli bir çözüm şuna benzer: Ekip, G görevini A, B, C bileşenlerine ayırır. Üç bölümün tümü normal biletler (alt biletler değil) olarak oluşturulur, dolayısıyla B bileti, çalışmanın yapıldığı ekibin biriktirme listesine ait değildir. yapılması gerekenler belirlenir (diğer ekip, süpervizör, dış hizmet sağlayıcı vb.). Yani sadece A'yı tamamlamayı planlıyorsunuz. Takımın B bölümünün tamamlanması üzerinde hiçbir etkisi yoktur ve C bölümü uygulamaya “hazır” değildir, “sprint için hazır” veya benzeri değildir. Ticket A'nın uygulanmasıyla birlikte ekibin kendi başına yapabileceği işlerde bir şeyler ortaya çıkıyor. Ekibinizi kilitleme yeteneği ortadan kalktı, dışarıya bağımlılık yok ve B görevi, birisinin üzerinde çalışabileceği yerdir.

Bu bir gösteri mi, yoksa gerçek bir zafer mi?

Yaklaşımın gerçek ve olumlu bir etkisi olduğuna inanıyorum. Görevlerinizi ideal olarak hızlı bir şekilde tamamlayın.

Açıkça bir B bileti oluşturmak, genel ilerlemeyi sağlamak için burada kimin çalışması gerektiğini açıkça ortaya koyar. Takımın diğer tarafın skor tablosunda bilet oluşturma hakkı yoksa, karşı tarafa ilgili biletin istendiğini belirten dostça bir mesaj yeterlidir. Jira ile B ve C'yi “önce yapılması gerekenler” bağlantısıyla bağlayabilirsiniz, böylece kronolojik sıra açıkça görülebilir.

Görevlerinizin döngü süresi, harici girişlerin beklenmesinden etkilenmez. Yöneticilerin “ekiplerinin performansı” hakkında konuşmayı sevdiği bir ortamda, teslim sürenizi verilerle destekleyebilmeniz faydalıdır.
Ekibin çözümü kendi ellerinde tutması da önemlidir.

Bu yaklaşımda yalnızca bir noktanın dezavantajlı olduğunu düşünüyorum: Eğer G bileti iyi geliştirilmiş bir kullanıcı hikayesi veya benzeri ise, A, B ve C'nin artık kullanıcı hikayeleri olarak anlamlı bir şekilde ifade edilememesi ihtimali yüksektir; A, B ve C genellikle daha büyük bir konunun parçalarıdır ve bireysel olarak uygulanması tek başına hiçbir fayda sağlamaz. Ancak ekibinizdeki bloklara olan bağımlılığı ortadan kaldırırsanız bunun ödenmesi gereken küçük bir bedel olduğunu düşünüyorum.

Sonuçta gerçek faydalar ancak genel G faaliyetinin uygulanmasından sonra elde edileceği için önerilen bölünmeden vazgeçmek istiyorsanız, önerebileceğim başka bir yaklaşım var: katılan herkes, yani ekibiniz artı onunla ilgilenen insanlar. B kısmında birlikte plan yapıyorlar ve biz de bunu gerçekleştirmeye kararlıyız. Şimdi hangi yaklaşımın uygulanmasının daha kolay olduğu sorusu ortaya çıkıyor.

(kendim)

Haberin Sonu