Yağlı Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg kapya biber
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- Yarım yemek kaşığı kaya tuzu
- 7-8 adet sarımsak
- 7-8 kol maydanoz
Not EkleTarifi Yazdır
- Kapya biberleri görseldeki üzere doğrayalım. sonrasındasında büyük bir tencerede üzüm sirkesi, yağ ve tuzu kaynatalım.
- Kaynayan suya biberleri ekleyelim. Biberler biraz ölene kadar karıştıralım.
- Biberler yavaşça öldükten daha sonra geniş bir tepsiye alıp soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan daha sonra içerisine doğranmış maydanoz ve sarımsağı ekleyip karıştıralım.
- ondan sonrasında uygun bir kavanoza suyu ile bir arada alalım ve ağzını kapatalım.
- Dışarıda 1 gün beklettikten daha sonra buzdolabında saklayalım. Günün her saati tüketebiliriz. Afiyet olsun .