Vitamin Tarator Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 kol karnabahar
- 2 büyük havuç
- 1/4 (çeyrek) mor lahana
- 1 adet taze soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı mayonez/sarımsaklı mayonez
- 5 adet ceviz
- 3 kol maydanoz
- 2 kısım dereotu
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kekik, nane, karabiber
- 3 tatlı kaşığı zeytin yağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuç, karnabahar ve mor lahanayı başka ayrı rondodan geçirin.
- Havucu 1 tatlı kaşığı zeytin yağda 1/2 çay kaşığı tuz atarak 5 dakika kavurun.
- Mor lahanayı 1 tatlı kaşığı zeytin yağda 1/2 çay kaşığı tuz atarak 5 dakika kavurun.
- Karnabaharı 1 tatlı kaşığı zeytin yağda 1/2 çay kaşığı tuz ve karabiber atarak 5 dakika kavurun.
- Ucunu farklı kapta soğumaya bırakın.
- Taze soğan, maydanoz ve dere otunu doğrayıp karnabahar harcına atın.
- Yoğurda mayonez ve 1/2 çay kaşığı tuzu ekleyin 1 buçuk yemek kaşığı yoğurt harcından, havuca, karnabahara ve mor lahanaya ekleyin.
- Kaselere streç sinema koyunuz.
- Alt tabanına ceviz, kırmızı toz biber sepeleyin ve taze soğandan birer adet koyun süsleme için.
- Akabinde havucu onun üzerine karnabahar harcını onun üzerine mor lahana harcını ekleyin dolapta bekletin ve aksi çevirip çıkarın servise hazır.5 adet çıkmaktadır.