Venegrat Salatası (Rus Mutfağının Lezzetleri) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
.
Venegrat Salatası (Rus Mutfağının Lezzetleri) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 orta uzunluk kuru soğan
- 2 orta uzunluk patates
- 2 orta uzunluk havuç
- 1 su bardağı barbunya
- 1 adet salatalık turşusu
- 2 orta uzunluk pancar
- 1 adet ayıklamış nar
- Maydanoz
- Dere otu
- Doğranmış ceviz
- 1 çay kaşığı kara biber
- Tuz
- Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuç, patates bir tencereye, barbunya ve pancarları da bir düdüklüye alalım üzerine su dökelim ve yavaşça sertlik kalana dek kaynatalım.
- Doğranmış kuru soğanları bir tavaya alalım üzerine sıvı yağı koyalım ve yumuşayıncaya dek pişirelim.
- Sebzeler pişince biz de yeşillikleri, narı, doğranmış cevizi doğradıktan daha sonra derin bir kaba alalım.
- Üzerine doğranmış salatalık turşusunu koyalım.
- Düdüklüde ve tencerede kaynayan sebzeler yavaşça sertlik var ise ocaktan alalım. (oldukca pişerse zerzevatları doğradığınız an ezilir ve görsel olarak hiç beğenilen olmayan bir imaj olur. Onun için yavaşça sertlik olması gerekiyor. Bıçakla yahut çatalla sebzelerin ne kadar piştiğini denetim edebilirsiniz. ).
- Sebzeler de piştikten daha sonra küp küp doğrayalım havuçları, patatesleri, ve pancarları doğradıktan daha sonra bunları da öteki kaba koyalım. Ve karıştıralım.
- Üzerine baharatları, kavurduğumuz soğanları da ekleyelim ve karıştıralım.
- Bittikten daha sonra sunum yapabilirsiniz.
Venegrat Salatası (Rus Mutfağının Lezzetleri) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı