Vegan Köpoğlu Mezesi

Podhani

Global Mod
Global Mod
Vegan Köpoğlu Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • Sıvıyağ
  • Tuz
Yoğurtlu sos için;

  • 2 diş sarımsak
  • 500g vegan yoğurt
  • 1 silme çay kaşığı tuz
Domates sosu için;

  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Vegan Köpoğlu Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Ana materyal sebzelerini küp küp doğrayın(patlıcanı soyun). Büyük bir karıştırma kabına alın ve sebzelerin üzerine yağ gezdirin. Tuz ekleyip düzgünce karıştırın. Oluşan karışımı borcama dökün ve 200 derecelik fırında 1 saat pişirin.
  2. Yoğurtlu sos için sarımsağı soyup ezin. Yoğurdu, tuzu ve sarımsağı bitlikte karıştırın.
  3. Domates sosu için domatesleri küçük küçük doğrayın.
  4. Küçük bir tencerede öteki sos gereçlerini de ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
  5. Sebzeler fırından çıkınca soğumalarını bekledikten daha sonra üzerine evvel yoğurtlu sosu daha sonra domatesli dosu dökün ve servis edin.
Vegan Köpoğlu Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst