Ulusal Lezzetimiz Şanına Yakışır Kısır

Podhani

Global Mod
Global Mod
Milli Lezzetimiz Şanına Yakışır Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 büyük uzunluk kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dere otu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet limon suyu
  • 1 yemek sumak
  • Nane
  • Pul biber
  • 3- 4 su bardağı sıcak su
Sunum için

  • 1 demet marol
  • Salatalık
  • Çeri domates
  • Turp
Milli Lezzetimiz Şanına Yakışır Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bulguru bir yoğurma kabına alalım.
  2. Üzerine sıcak suyu ek edip şişmesi için üzerini kapatıp bekletelim.
  3. Serin bir kaseye sosunu hazırlayalım.
  4. Bunun için sıvı yağ, sumak ,limon suyu ve bütün baharatları ek edip kenara ayırıyoruz.
  5. Soğanı ve yeşillikleri doğrayıp hazırlıyoruz.
  6. Islanmış bulgura ,salçayı ,doğranmış soğanları ve sıvı yağlı sumaklı ve baharatlı hazırladığımız sosu ek edip yoğuruyoruz.
  7. Yumuşak bir kıvam elde edilince doğranmış yeşillikleri ek edip karıştırıyoruz kısırımız hazır.
  8. Süslemeye geçiyoruz marolları doğranmış salatalık turp domatesler ile istediğimiz üzere süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Milli Lezzetimiz Şanına Yakışır Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst