Milli Lezzetimiz Şanına Yakışır Kısır Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 su bardağı ince bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 büyük uzunluk kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dere otu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet limon suyu
- 1 yemek sumak
- Nane
- Pul biber
- 3- 4 su bardağı sıcak su
- 1 demet marol
- Salatalık
- Çeri domates
- Turp
Not EkleTarifi Yazdır
- Bulguru bir yoğurma kabına alalım.
- Üzerine sıcak suyu ek edip şişmesi için üzerini kapatıp bekletelim.
- Serin bir kaseye sosunu hazırlayalım.
- Bunun için sıvı yağ, sumak ,limon suyu ve bütün baharatları ek edip kenara ayırıyoruz.
- Soğanı ve yeşillikleri doğrayıp hazırlıyoruz.
- Islanmış bulgura ,salçayı ,doğranmış soğanları ve sıvı yağlı sumaklı ve baharatlı hazırladığımız sosu ek edip yoğuruyoruz.
- Yumuşak bir kıvam elde edilince doğranmış yeşillikleri ek edip karıştırıyoruz kısırımız hazır.
- Süslemeye geçiyoruz marolları doğranmış salatalık turp domatesler ile istediğimiz üzere süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.