Uğur İnceman: Yeni kuşak teknik yöneticiler Türk futboluna epey büyük katkı sunacak

Podhani

Global Mod
Global Mod
Süper Lig’de Beşiktaş, Antalyaspor, Konyaspor ve Eskişehirspor formalarını terleten ve ulusal ekibin çeşitli yaş kategorilerinde talih bulan eski futbolcu Uğur İnceman, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) özel açıklamalarda bulundu. Uğur İnceman, mesleğinde ulusal ekipler seviyesi dışında toplamda 498 gayrete çıktı. İnceman, bu maçlarda 34 gole imza atıp, 32 de asist yapma başarısı gösterdi.

“ALTYAPIDAKİ OYUNCULARI GELİŞTİRİRSEK 5 YIL İÇERİSİNDE ÇOK YETERLİ SONUÇLAR ALIRIZ”

Futbolu bıraktıktan daha sonra altyapı ekiplerinde antrenörlük yaptığını kaydeden Uğur İnceman, bir yıldan fazla mühlet içerisinde TFF bünyesinde antrenör eğitim programında yer aldığına dikkati çekti. İnceman, “Hem memleketler arası birebir vakitte kendi ligimizde kalite arttı. Yeni kuşak teknik yöneticilerin oyun kurgusuna, anlayışa, ideolojilere baş yorduklarını fazlaca net görüyoruz. birebir vakitte altyapıdaki oyuncularımızı geliştirebilirsek uzun ve kısa vadede olsun, 5 yıl içerisinde fazlaca güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyorum” dedi.

“ERSUN YANAL İLE ÇALIŞMAKTAN ÇOK MUTLUYUM”

Deneyimli teknik yönetici Ersun Yanal’ın geçtiğimiz günlerde Türk futboluna kazandırdığı oyuncuların transfer bedellerinin 300 milyon Euro’ya ulaştığının hatırlatılması üzerine 41 yaşındaki isim, “Ersun hoca sevdiğim teknik yöneticilerden biri ve onunla epeyce âlâ vakit içinder yaşadık. Aslında keşfeden demeyelim biraz da geliştiren diyelim. Ersun hoca geliştirme desek daha âlâ olur, Manisaspor’dayken epeyce hoş bir takımla hayli hoş süreç yaşadık. Onunla çalışmaktan da epey mutluyum” diye yanıt verdi.

“YENİ KUŞAK TEKNİK YÖNETİCİLER TÜRK FUTBOLUNA ÇOK BÜYÜK KATKI SUNACAK”

Yeni jenerasyon teknik yöneticilerin Türk futboluna fazlaca büyük katkılar sunacağına dikkati çeken Uğur İnceman, şöyleki devam etti:

“Bu sevindirici, futbolda olduğu üzere muhakkak bir müddetden daha sonra genç oyuncular çıkıyor ve yerinizi alıyor. Muhakkak bir yaşa geldikten daha sonra futbolu bırakmak zorunda kalıyoruz. Antrenörlük yolunda biroldukca arkadaşımız yol almış ve başarılı olanlar var. Güzel işler çıkarmaya çalışanlar var. Bunları bakılırsabiliyoruz. Bunun da Türk futbolu ismine hayli hoş bir müddetç olacağını düşünüyorum. Kendi yeni jenerasyon antrenörlerimizi yetiştirirken beraberinde da sonuca tesir edeceğini umuyorum. Şu an antrenörlük yapan biroldukca genç teknik yönetici epey başarılı işler çıkarıyor ve Türk futboluna epeyce değerli katkılar yapacak.”

“YABANCI KURALI ÖZGÜRKEN BİRÇOK OYUNCUMUZ YURT DIŞINA TRANSFER YAPTI”

Türkiye’de uygulanan yabancı kuralıyla ilgili görüşlerini de belirten İnceman, “Ben bu süreci kendim yaşamadım lakin zorlandıklarını çok bakılırsabiliyorum. kimi vakit yalnızca yabancı kuralından dolayı mecburiyetten yerli oyuncu oynattıklarını görüyoruz. Bu kural doğal ki teknik yöneticileri zorluyor. Açıkçası fazlaca sağlıklı ortamın olmadığını düşünüyorum. Zira daima hesap kitap yapmak zorundasınız, bunun da uzun vadede gelişim ismine katkı sağlayacağını düşünmüyorum. Yabancı kuralı özgürken biroldukca oyuncumuz yurt dışına transfer yaptı. İlla ki bir kural olması gerektiğini düşünmüyorum. bu biçimde da oyuncular çıktı, yetenekliyse esasen oynuyor. Burada yerli yabancı, genç yaşlı ayrımı yapmadan düzgün olan esasen alanda yerini alıyor” açıklamasında bulundu.

“ÇOK BÜYÜK HAYALLERİM VAR”

Kendi ismine gayeleri olduğuna dikkati çeken İnceman, antrenörlüğün de bunlardan biri olduğunu belirtti. Uğur İnceman, “Kısa vadede şu an bulunduğum ortam hayli bedelli. Kendi adıma epey hoş bir gelişim kaydettiğime inanıyorum. TFF’de antrenör gelişim programında yer almak ve bundan daha sonrasında bir futbol grubunda nazaranv alarak Türk futboluna katkı sağlamak istiyorum. Çok büyük hayallerim var” halinde konuştu.

DHA