Turşu Üzere Lahana Salatası (Parlak Renkli) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım mor lahana
- 1 tane havuç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 limon suyu
- Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
- Yarım demet maydanoz
- Bir tutam dere otu
- Biraz nar ekşisi
- Biraz zeytinyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Mor lahana ince ince doğranır. Havuç rendelenir.
- Üzerine tuz ve şeker eklenip yaklaşık 15 dakika kadar ovulur. bu biçimdece yumuşamış olacaktır.
- Üzeri kapatılıp 15 dakika dinlendirilir.
- Dere otu ve maydanoz kıyılır. Limon sıkılır.
- Tüm materyaller ve limin suyu lahana ile birleştirilip harmanlanır.
- Üzerine nar ekşisi ve zeytinyağı gezdirip servis edilir.