Turşu Tadında Karnabahar-Brokoli Salatası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 orta uzunluk karnabahar
- 1 orta uzunluk brokoli
- 1 adet havuç
- 3-4 dış sarımsak
- 3 yemek kaşığı elma yahut üzüm sirkesi
- Yarım limon
- Tuz
- Zeytinyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle suyu kaynatalım, kaynamış suyuna yıkanmış çiçeklere ayrılmış karnabahar ve brokoli ek edelim ve 5 dakika dan fazla kaynatmayalım, zira 5 dakika fazla kaynatmak onların vitaminlerini azaltır.
- Kevgir ile haşlanmış zerzevatları çıkartalım uygun bir kaba alalım. İnce halka formunda doğranmış havuçları tıpkı suda 5-7 dakika az diriliği gidene kadar haşlayalım.
- Havuçları da salata yapacağımız kaba brokoli ve karnabahar yanına aktaralım.
- Tuzu az ise tuz, yarım limonun suyunu sıkıp, 3 yemek kaşığı sirke ,ezilmiş sarımsak ve zeytinyağı ek edip, güzelce karıştıralım ve buzdolabında bir gece bekletelim. Sonraki gün salatamız hazır.