Turp Mezesi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4-5 adet turp
- 1 adet limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 yahut 5 turpun kabuklarını soyalım.
- İnce ince turpu keselim ,uygun bir kaba doğradımız turpları boşaltalım.
- 1 adet limon suyu sıkalım.
- 3 yemek kaşığı zeytin yağını boşaltalım ,1 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 yemek kaşığı sumak, 1 tatlı kaşığı isot, 1 çay kaşığı pul biber ve yarım çay kaşığı tuzu koyarak karıştıralım.
- Turp mezemiz hazır üzerine maydanoz serperek servis edelim.