Tribünde tek başına ekibini destekleyen İstanbulspor taraftarı: Bu tutku, vazgeçemiyorum

Podhani

Global Mod
Global Mod
İzmit’te yaşayan ve elektronik mağazasının sorumlusu olan Yaşar Karataş, pazar günü, Trabzonspor-İstanbulspor maçında konuk kadro taraftarları için ayrılan kısımda tek başına müsabakayı takip etti. Formasını giyen, atkısını takan ve tribüne bayrağını asan Karataş’ın tribünde kadrosunu yalnız desteklediği anlar, kameralara yansıdı. Bu imajlar, toplumsal medya kullanıcıları tarafınca paylaşıldı. İstanbulspor’un resmi toplumsal medya hesabından da Yaşar Karataş’ın tribündeki imajları, ‘Vefa. Teşekkürler Yaşar Karataş’ notuyla paylaşıldı.

‘O MAÇTAN daha sonra BENDE TUTKU BAŞLADI’

Tribünde tek başına grubunu desteklediği sırada değişik olaylar da yaşadığını aktaran Yaşar Karataş, kimi vakit rakip taraftarların kendisine ikramlarda bulunduğunu, kimi vakit de kendisini gördükleri vakit şaşkınlıklarını lisana getirdiklerini söylemiş oldu. İstanbulspor’un kendisi için vazgeçilmez tutku olduğunu belirten Karataş, “Takımımız 2’nci Lig’de gayret ederken eniştem, beni Karagümrük ile oynadığımız maça götürmüştü. Orada o coşkuyu gördüm. sıradan bir heyecanlıydı, hoş bir atmosfer vardı. O maçtan daha sonra bende tutku başladı. sonrasındasında hiç bir maçı kaçırmamaya çaba gösterdim. şimdi içeride, dışarıda her maça gidiyorum. Dönemde ortalama 3-4 maç kaçırıyorum, o da işim ötürüsıyla gidemiyorum. Onun haricinde kendi konutumuzda oynadığımız ya da deplasmanda oynadığımız tüm maçlara gitmeye çalışıyorum” dedi.

Deplasmana kendi imkanlarıyla gittiğini kaydeden Karataş, “Genelde deplasmanlarda, uzak yerlerde tek başıma oluyorum. kimi vakit arkadaşlarım da geliyor lakin genelde tribünde tekim. Tek başıma olduğum vakit biraz buruk oluyor. İstiyorum ki yanımda arkadaşlarım da olsun, birlikte ekibimizi destekleyelim. O niçinle biraz buruk geçiyor” diye konuştu.

“ADANA’DA DÜRÜM, ANKARA’DA ÇAY ISMARLADILAR”

Rakip kadro taraftarlarının kendisini tribünde tek başına gördükleri vakit şaşırdığını söyleyen Karataş, “Boluspor, Ankara, Keçiören, Adana, Hatay, Giresun, Trabzon maçlarında tribünde tek taraftar bendim. Rakip kadronun taraftarları tribünde beni tek görür görmez hoş karşılıyor. Rastgele bir makûs muamele görmedim. Maça tek gittiğim için deplasman tribünündeki büfeler kapalı oluyor. Adana’da sağ olsun, rakip taraftar arkadaşlarımız ve İzmir’de Altınordu taraftarı arkadaşlarımız ikramlarda bulunmuştu. Adana’da dürüm gönderdi rakip taraftarlar bana, Altınordu maçında da çay ikramında bulundular” biçiminde konuştu.

Tek başına dahi olsa grubuna olan dayanağına devam edeceğini anlatan Yaşar Karataş, “Ailem, eşim, dostum bana ‘Gitme’ diyor lakin ben gidiyorum. Bu bir tutku olduğu için vazgeçemiyorum. Kulübümü de epey seviyorum. Ekibimizi asla yalnız bırakmak istemiyoruz. Bizim kulübümüz her maça ‘Önce vatan’ pankartıyla çıkıyor. Bu benim için daha duygusal oluyor. Bunu yapan diğer hiç bir kulüp yok. Biz bir daha ‘Önce vatan, yalnızca İstanbulspor’ diyoruz” diye konuştu.

DHA