Trabzonspor | Uğurcan Çakır: “Takım olarak fazlaca düzgün gayret ettik”

Podhani

Global Mod
Global Mod
Trabzonspor Kaptanı Uğurcan Çakır ve Yusuf Erdoğan 4-0 kazandıkları Monaco maçının akabinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Uğurcan Çakır, ekip olarak epeyce düzgün uğraş ettiklerini belirterek, “Deplasmandaki oyuna yeterli başlamıştık lakin 10 kişi kalınca biraz dezavantaj oldu bizim için. Orada da istediğimizi aslında yapıyorduk fakat eksik oynamak epey güç. Monaco, fazlaca yeterli bir ekip. Doğal daha yeterli olmamız lazımdı. Bu maç onun bir telafisi oldu aslında. Çok net bir skorla, galibiyetle ayrıldık. Tüm grup arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.

“Toparlanmam biraz vakit aldı”

Sezona âlâ başladığını lakin daha sonra sakatlık geçirdiğini belirten Uğurcan Çakır, “15-20 gün hiç bir şey yapamadım. Natürel toparlanmam biraz vakit aldı. Şu anda kendimi yüzde 100’e yakın hissediyorum. Performansımı yükselterek devam etmek istiyorum. Sakatlık, biraz geriye getirdi. Maç ritmini yakalayamadım. Dönem başı hakikaten epeyce güçlü başlamıştım. Kadro halinde epey yeterli başlamıştık. Ancak artık yüzde 100’e yakınım diyebilirim” biçiminde konuştu.

“Her kulvarda ilerlemek istiyoruz”

Uğurcan Çakır, kümede argümanlarını sürdürdüklerini kaydederek, şunları söylemiş oldu: “Kasımpaşa birlikteliği oldu, istediğimiz oyunu oynayamamıştık. Yine durumlarımız var lakin skoru alamadık. Beşiktaş, maçı epey sıkıntı, âlâ bir gruba karşı oynayacağız, biz de kalitemizi biliyoruz. Geçen yılın şampiyonu biziz, her kulvarda ilerlemek istiyoruz. Bu maçta yüzde 100’ümüzü verip galip gelmek istiyoruz. Geçen maçta taraftar biraz problemliydi lakin bu maç fazlaca yeterliydi. Biz de bu grubun taraftarıyız. bu biçimde destekledikleri, yanımızda oldukları sürece mağlup olmayız. Ne vakittir iç alanda mağlup olmuyoruz. İçerde her maçın favorisi biziz. Hepsine teşekkür ediyoruz.”

Yusuf Erdoğan, “Avrupa’da devam etmemiz için kıymetli bir maçtı”

Yusuf Erdoğan ise, “Avrupa Ligi’nde devam etmek için değerli maçtı. Hem uygun oyun hem yeterli skorla taraftarımızın takviyesiyle bir arada değerli bir galibiyet aldık. Gayemiz kümeden çıkmak” tabirlerini kullandı.

İHA