Ton Balıklı Makarna Salatası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1/2 (yarım) paket makarna
- 1 adet salatalık
- 2 kutu ton balığı
- 1/2 (yarım) kutu konserve mısır
- 3 yaprak marul
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1-2 yemek kaşığı mayonez
- 1/2 (yarım) çay kaşığı soğan tozu (var ise)
- 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
- 1 çay kaşığı nane
Not EkleTarifi Yazdır
- Makarna, tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklediğimiz kaynar suda haşlanır.
- Pişince süzülür ve soğumaya bırakılır.
- Salatalık ve marul orta büyüklükte doğranır.
- Soğuyan makarnanın üzerine mısır, yağı süzülen ton balığı, doğranan salatalık ve marul eklenir.
- Sosu için tüm materyal karıştırılır ve salata materyaline ek edilir.
- Salatanın tuzu denetim edilir, karıştırdıktan daha sonra servis edilir. Afiyet olsun.