Tepside Çiğ Köfteli Kumpir Tanımı İçin Materyaller
Alt tabanı için;
Not EkleTanımı Yazdır
Tepside Çiğ Köfteli Kumpir Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Alt tabanı için;
- 5 orta uzunluk patates
- Tuz
- 4 adet havuç
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı süt
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı mayonez
- Sıvı yağ
- 2 su bardağı esmer bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 adet kuru soğan
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı isot
- Yarım yemek kaşığı kimyon, toz biber, pul biber, karabiber ve tuz
- 1.5 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay bardağı gerçek sıvı yağ
- 2 adet domates rendesi
- 5 orta uzunluk patates
- 2 orta uzunluk havuç
- 10 adet kornişon turşu
- 1 konserve mısır
- 3 kaşık yoğurt
- yarım çay bardağı süt
- 3-4 kaşık dolusu mayonez
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle alt taban için patatesleri suda haşlayıp, püre haline getirin ve borcamın alt kısmına kaşık ile düzleyerek yerleştirin.
- Akabinde havuçları rendeleyip, tavada yağ ile kavurun ve soğuduktan daha sonra yoğurt, süt, mayonez ve sarımsak ile birleştirin ve patates püresinin üstüne yerleştirin.
- Çiğköfte için bulguru sıcak su ile ıslatın 20-25 dakika dinlendirin. Akabinde soğanı sıkıp, suyunu döküp bulgura ekleyin. Sıvı yağ hariç tüm gereçleri ekleyip yoğurmaya başlayın. İsterseniz kolaylık için robottan geçirebilirsiniz.
- Hamur yoğurdukça kıvam alacaktır. Orta ara yoğururken 1-2 adet küp buz da atabilirsiniz.
- Köftemiz kıvam aldığında sıvı yağı ekleyip yoğurmaya devam edin. Sakız üzere olanada dek yoğurma süreci yaptıktan daha sonra artık elimizle sıkım yapıp hal verebiliriz.
- Havucun üstüne sıkım biçiminde olan çiğköfteleri elinizle düzleyip, taratorun üstüne bir katman formunda yerleştirin.
- Son olarak üst katman için patatesleri ve havucu soyup, küp küp doğrayıp suda haşlayın.
- Soğuduktan daha sonra doğranmış turşu, mısırı yoğurdu ve mayonezi ekleyip salata haline getirin.
- Çiğköftelerin üstüne amerikanı yerleştirin. Artık salatamız hazır
Tepside Çiğ Köfteli Kumpir Tanımı Fotoğraflı Yapılışı