Tel Şehriye Salatası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 dolu su bardağı şehriye
- 10 adet kornişon turşu
- 1 su bardağı mısır
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 10 kol yeşil soğan
- Doğranmış maydanoz
- Limon suyu
- Tuz, pulbiber, karabiber
- 1-2 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1 kaşık tereyağı ile 1 kaşık sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Tel şehriyeleri az sıvı yağda ve 1 kaşık tereyağında kavuralım.
- Üzerine sıcak su ek edelim ve pilav üzere pişirelim suyunu çekene kadar.
- Pişen şehriyemizi soğumaya alalım.
- Doğranmış biberi ve yeşillikle bir kaba alalım ve üstüne soğumuş şehriyeyi alalım.
- Limon suyunu, nar ekşisini, tuzunu,pul ve kara biberini ek edelim ve güzelce karıştıralım. Afiyet olsun.