TED Cumhuriyet Kızları Milletlerarası Tenis Turnuvası’nın basın toplantısı yapıldı

Podhani

Global Mod
Global Mod
TED Cumhuriyet Kızları Milletlerarası Tenis Turnuvası’nın basın toplantısı, TED Spor Kulübü’nde yapıldı. Toplantıya TED Spor Kulübü İdare Heyeti Lideri Prof. Dr. Mehmet Tınaz, Turnuva Yöneticisi Erhan Oral ve tenisçi Ayşegül Mert katıldı. Toplam 22 bin Dolar ödüllü turnuva, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda oynanacak olan final müsabakasıyla son bulacak. Turnuva Yöneticisi Erhan Oral, turnuvanın 22. sefer düzenlendiğini belirterek bunun gururunu yaşadıklarını söylemiş oldu.

Mehmet Tınaz: “Federasyondan takviye alamadık”

Bu turnuvanın 22 yıldır yapıldığını söz ederek kelamlarına başlayan TED Spor Kulübü İdare Heyeti Lideri Prof. Dr. Mehmet Tınaz, “Devamlılığı olan bir turnuva. 22 yıldır yapılıyor. Cumhuriyet Bayramı haftasında bu turnuvayı yapıyoruz ve finalin de bayram gününe denk gelmesinin memnunluğunu yaşıyoruz. Bayramımızı da coşkuyla kutlayacağız. İnşallah atletlerimiz final oynar. Biz TED olarak bu sene turnuvalarda üzerimize düşen her şeyi yaptık fakat bunları yaparken federasyondan takviye alamadık. Daha evvel Pemra, Çağla ve İpek bu turnuvada final oynadı. Tahminen çok yüksek ödüllü bir turnuva değil fakat mevsimler olarak atletlere çıkış yapma imkanı veren bir turnuva. Önümüzdeki yıl Cumhuriyet’in 100. yılında yapacağımız turnuva için de önümüzdeki aydan itibaren çalışmalara başlayacağız” diye konuştu.

“Bu kasvetin niçini nedir bilmiyorum”

Türkiye Tenis Federasyonu’yla ortadaki sorunlar hakkındaki soru üzerine konuşmasını sürdüren Tınaz, “Kendileri burada olmadığı için konuşmak istemiyorum. Ben ne olduğunu bilmiyorum fakat aklıma gelen 2 mevzu var. Şırnak’ta yapılan bir turnuvaya TED’den oyuncu katılmadı. TED’in 2 tip oyuncusu var. Birisine biz bakıyoruz, o bizim söylemiş olduklerimize uyuyor. Başkasına ise ailesi bakıyor. Bir kız çocuğunu ailesi Şırnak’a turnuvaya göndermiyorsa ben buna bir şey diyemem. Seçim öncesinde arkadaşları yanında yokken ben ve oğlum Cem kendisinin yanındaydı. Bunlara mana veremiyorum. Biz tenise hizmet etmeye devam ediyoruz. Türkiye Tenis Federasyonu nasıl istiyorsa o denli yapabilir. Kırıcı ve sıkıcı bir durum. Kızlar turnuvası finaline gitmedim ben. Benim mizacım bu. Kendi kulübüm haricinde bir yerde tenis oynamam ve gitmem. Koza’da Federer’i de izlemeye gitmedim. Tahminen kıskançlıktan gitmiyorum lakin federasyonun da bütün turnuvalarını kendi alanında yapacak diye bir şey yok. bu biçimde Türkiye Futbol Federasyonu da bütün maçları Riva’da oynasın, öbür statları kullanımın. Kendilerine muvaffakiyetler diliyorum. Gaziantep’te bütün devlet erkanıyla bir turnuva yaptılar. Bu turnuvayla ortadaki farkı bilemiyorum. Biz kendi yolumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Biz kulübüz. Türkiye’de yeni bir trend çıktı ve ekip şampiyonalarına döndü her şey” açıklamasını yaptı.

“Türkiye’ye kondisyon antrenörü getirmeleri gerekiyor”

Federasyonun evvelden her turnuva yapana yüzde 20 takviye verdiğini de söyleyen Mehmet Tınaz “Federasyon evvelce her turnuva yapana yüzde 20 dayanak veriyordu. Bu dayanak verdiği beşerler büyüdü. Bu iş şahsî takviyeye döndü. Ben güneyde bir otelle anlaşıp tertip yapıyorum ve federasyondan da dayanak alıyorum. daha sonrasında kar elde ediyorum. daha sonrasında bir çatışma ortaya çıktı ve turnuvalara dayanak kesildi. Lider gelmediği için de sinirliyim biraz. Geçen sene bize otel sponsoru buldu. Otel bize 20 bin dolar verdi fakat bir Challeger turnuvasının bize maliyeti 115 bin Dolar. Bunun 20 bin dolarını veriyordu. Bun sene dayanak vermediler. Fakat olayın kopuşu, güneydeki turnuvaların sayısının artıp, oradaki şahıslarla federasyonun ortasının bozulması oldu. Atletler birinci 300’e, 200’e girebiliyorlar lakin daha sonrasında durum değişiyor. Buraya gelen antrenörler, atletleri yakından izleyip eksiklerini görüyor. Atletler da daha sonrasında maç kaybetmeye başlıyor. Bence Türkiye Tenis Federasyonu’na düşen en değerli vazife, birinci 100’de olan bir antrenör tutarak atletleri çalıştırması. Bu antrenörlerin maaşları çok yüksek. Bunlardan birisini buraya bağlamak lazım. Atletleri hayli sıkı antrenmanlarla ileriye taşımaları lazım” formunda konuştu.

Turnuvada uğraş eden sportmen Ayşegül Mert de ,“Cumhuriyet Bayramı’nda bu biçimde bir turnuva düzenlenmesi epey değerli. Ben de burada geçen sene fazlaca yeterli oyuncularla oynadım. Bu sene bana bu biçimde bir talih veren kulübüme teşekkür ederim” tabirlerini kullandı.

Basın toplantısı fotoğraf çekimiyle son buldu.

İHA