Taze Fasulyeli Yaz Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Taze fasulye (dondurulmuş)
- 2 adet portakal (Sıkılmış olacak, ben olsam posalarını atmam)
- Soğan (1 adet)
- Sarımsak (2 diş)
- Zeytinyağı
- Pul biber
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanlarımızı, sarımsaklarımızı doğrayalım. Zeytinyağında güzelce kavrulana kadar karıştıralım.
- Sıra fasulyelere geldi. Fasulyeler güzelce soğan ve sarımsakla birleşedursun, biz portakallarımızı sıkalım. Aman posalarını atmayın, portakal suyu yavaş yavaş uçunca posa adeta bütün materyalleri bütünleştirici olacak.
- En son tuzumuzu ve pul biberimizi ekleyelim. bu biçimdece lisanımızda bulunan her tat tomurcuğuna hitap eden lezzetleri eklemiş olduk (Acı, tatlı, tuzlu ve ekşi!)
- Portakal suyu uçunca mezemiz hazır. Afiyet şekerler olsun!.