Taze Bakla Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 300 gram taze bakla
- 1 tane soğan
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Cin biber
- Ceviz
- Toz kırmızı biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle baklaları haşlıyoruz başladıktan daha sonra tencereye doğradığımız soğanı alıyoruz yağda kavuruyoruz.
- Tencereye haşladığımız baklaları da ekleyip biraz daha kavuruyoruz ocaktan alıp servis tabağına alıyoruz.
- Soğuyunca hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz.
- Üstüne 3 tane kırdığımız ceviz toz kırmızı biber ve çin biber tavaya alıyoruz yağda kızartıyoruz.
- Mezenin üzerine gezdiriyoruz servise hazır.Afiyet olsun ???? ????.