Tavuklu Şehriye Salatası

Podhani

Global Mod
Global Mod
Tavuklu Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1 (orta boy) çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Yarım kg tavuk bonfile (göğüs eti)
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 orta uzunluk havuç
  • 8-10 adet kornişon turşu
  • 1 kutu haşlanmış mısır
  • 3-4 sap yeşil soğan
Sosu için;

  • 1 adet limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Tavuklu Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle bir kapta sıcak su eklenmiş tavuk haşlanır. Öbür bir tencereye bir çay bardağı sıvı yağ konup, kızdırılır, şehriyenin bir su bardağı üzerine konup, güzelce kızartılır.
  2. daha sonra ikinci bardak şehriye ek edilip, bir iki sefer karıştırılır (bu biçimdece açıklı yoğunlu iki renkli şehriye elde edilir) üzerine üç su bardağı sıcak su konur ve pilav üzere pişirilip, demlenmesi için bir kenarda bekletilir.
  3. Bir kaba evvel pişen ve soğuyan şehriye üzerine de sırasıyla; didiklenen tavuk, havuç rendesi, mısır, doğranan turşu, közlenmiş kırmızı biber, yeşil soğan ek edilip, güzelce karıştırılır.
  4. Bir kaba sos için; sıvı yağ, nar ekşisi, limon suyu, tuz konup karıştırılır veeee şehriyeli salataya ek edilir. En son hepsi bir arada karıştırılıp, servis tabağına alınır. Afiyet olsun????.
Tavuklu Şehriye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst