Tavuklu Mevsim Salata Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 tavuk göğsü
- 8 yaprak kıvırcık yahut iceberg marul
- 2 su bardağı ince doğranmış mor lahana
- 4 adet havuç
- 1 orta uzunluk turp
- 10 yaprak fesleğen
- 2 adet yeşil biber
- 8 adet çeri domates
- Konserve mısır
- Avakado
- 4 adet limon
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 2 yemek kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı hardal
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukları parmak formunda kesip yüksek ateşte az yağda kavuruyoruz.
- Sos için materyalleri karıştırıp bekletiyoruz ki tatlar içiçe geçsin.
- Marulu istenilen ölçüde doğrayıp üzerine lahana ekliyoruz.
- Havuç ve turpları soyacak ile ince hale getiriyiruz ve ekliyoruz.
- Domatesleri istenen ölçüde doğuyoruz.
- En son taze fesleğeni ince kıyıp ekliyoruz.
- Dinlendirdiğimiz sosu gezdirip karıştırıyoruz ve en son üzerine tavukları ekliyoruz.Afiyet olsun.