Tavuklu Mevsim Salata

Podhani

Global Mod
Global Mod
Tavuklu Mevsim Salata Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tavuk göğsü
  • 8 yaprak kıvırcık yahut iceberg marul
  • 2 su bardağı ince doğranmış mor lahana
  • 4 adet havuç
  • 1 orta uzunluk turp
  • 10 yaprak fesleğen
  • 2 adet yeşil biber
  • 8 adet çeri domates
İsteğe nazaran

  • Konserve mısır
  • Avakado
Sosu için

  • 4 adet limon
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı hardal
Tavuklu Mevsim Salata Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavukları parmak formunda kesip yüksek ateşte az yağda kavuruyoruz.
  2. Sos için materyalleri karıştırıp bekletiyoruz ki tatlar içiçe geçsin.
  3. Marulu istenilen ölçüde doğrayıp üzerine lahana ekliyoruz.
  4. Havuç ve turpları soyacak ile ince hale getiriyiruz ve ekliyoruz.
  5. Domatesleri istenen ölçüde doğuyoruz.
  6. En son taze fesleğeni ince kıyıp ekliyoruz.
  7. Dinlendirdiğimiz sosu gezdirip karıştırıyoruz ve en son üzerine tavukları ekliyoruz.Afiyet olsun.
Tavuklu Mevsim Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst