Tavuklu Erişte Salatası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 6 tahta kaşığı erişte
- 3 su bardağı su
- 1 tavuk incik
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 kase yoğurt
- 1 rendelenmiş büyük sarımsak
- 3 tane salata turşusu
- 2 tane közlenmiş kırmızı kapya biber
- 2 yaprak göbek marul
- 1 çay bardağı dondurulmuş mısır
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Pulbiber
- Közlenmiş kırmızı kapya biber
- Kornişon turşu
- Pulbiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Kandilimiz mübarek olsun ???????????? birinci vakit içinderda inciğimizi tencereye alalım suyunu koyup, pişirelim.
- İnciğimiz piştikten daha sonra eriştemize başlayalım. Tenceremize sıvı yağını koyup, eriştemizi 2 -3 dakika rengi dönene kadar kavuralım.
- ondan sonrasında tavuk suyunu ekleyip, pişirelim. Yaklaşık 15 dakikada suyunu çekiyor altını kapatalım. Eriştemizi soğumaya bırakalım.
- Bu ortada öteki iç materyallerini hazırlayalım. Kırmızı kapya biberlerimizi doğra. Kornişon turşularımızı küp küp doğrayın.
- Öteki taraftan bir çay bardağı dondurulmuş mısırı, 1 kaşık tereyağı ile salınana kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Yoğurtlu sosumuzu hazırlayalım.
- 1 büyük kaseye yoğurdumuzu mayonezimizi rendelediğimiz sarımsağı ve tuzunu katıp güzelce çırpalım.
- Soğumuş olan eriştemizi büyük bir kaseye alalım. Üzerine yoğurtlu sosumuzu dökelim.
- çabucak sonrasında doğramış olduğumuz tavuk etlerini kırmızı biberimizi kornişon turşumuzu göbek marulumuzu ve mısırları ve tuzunu ek edip, güzelce harmanlayalım.
- çabucak sonrasında ister tek tek, istersek de bir servis tabağı alalım. Son olarak üzerine pul biber yakalım ???? Pulbiber hayli yakışıyor.
- İstek eden nane de yakabilir maydanoz yahut dereotuda kullanılabilir