Tavuklu Ekmekli Salata Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuklu Ekmekli Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 modül tavuk göğüsü
- 1 adet turp
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 4 yaprak marul
- Kırmızı lahana
- 7-8 adet turşu kornişon salatalık
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 2 diş sarımsak
- Brokoli
- 3 dilim bayat ekmek
- 1 limon
- Nar ekşisi
Not EkleTanımı Yazdır
- Brokoliyi haşlamaya bırakıyoruz. Tavuk göğsünü haşlıyoruz. Havuç kırmızı lahana ve turpu rendeliyoruz.
- Turşu marul ve soğanı doğruyoruz. Üzerine nar ekşisi yarım limon sıkıyoruz.
- Ekmekleri küp küp doğruyoruz. Bir kasede yarım limon suyu ezdiğimiz sarımsak tuz ve biraz zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz ve haşlanan brokoliye döküp karıştırıp bekletiyoruz.
- Haşlanan tavukları küp küp doğrayıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve biraz tuz koyduğumuz tavada karıştırıyoruz.
- Tavuk az kızarana kadar karıştırdıktan daha sonra salataya ekleyip tıpkı tavaya ekmekleri koyuyoruz üzerine tuz, karabiber, 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup kızarana dek karıştırıyoruz.
- Salatanın üzerine döküyoruz brokolileri fazlaca parçalamadan 2 ye 3 e ayırıp salataya koyuyoruz.
- İlla brokoli olmak zorunda değil ancak sarımsak ekleyin derim lezzet katıyor salataya. Hatta ekmekleri kavururken sarımsak ekleyebilirsiniz ya da konutta hangi salata materyali varsa kullanabilirsiniz dere otu maydanozda epey yakışıyor. Diyet ortasında hoş bir salata ekmeksiz ya da kepek ekmek yapılabilir.
Tavuklu Ekmekli Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı