Tavuklu Arpacık Salata Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- ️1.5 su bardağı arpacık şehriye
- ️4 yemek kaşığı sıvı yağ
- ️3 su bardağı tavuk suyu
- ️Tuz
- ️1 adet haşlanmış tavuk göğsü
- ️Küçük bir kase haşlanmış bezelye
- ️2 adet haşlanmış havuç
- ️Küçük bir kase turşu salatalık
- ️Küçük bir kase mısır
- ️2 adet közlenmiş kırmızı biber
- ️Yarım demet maydanoz
- ️Yarım demet dereotu
- ️3-4 kısım yeşil soğan
- ️1 tatlı kaşığı pul biber
- ️1 tatlı kaşığı sumak
- ️1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- ️Zeytinyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıvı yağı tavaya alıp arpacık şehriyeyi pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Haşladığımız tavuk suyundan üç su bardağı koyup tuzunu da ek edip kapağını kapatıp pişmeye bırakalım
- Pişen şehriyeyi 20 dk bekletelim.
- ondan sonrasında karıştırıp tüm materyalleri ekleyip karıştıralım ben epey az zeytinyağı gezdirdim kaselere koyup servise sunabiliriz. Afiyet olsun.