Tavuklu Arpa Şehriyeli Salata Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1,5 su bardağı arpa şehriye
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet közlenmiş kırmızı biber
- 1 adet havuç
- 8 adet salatalık turşusu
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Şehriye, rengi pembeleşinceye kadar yağla kavrulur.
- Kavrulunca üzeri geçecek kadar ılık su ve tuz temalır. Kapak kapatılarak pilav üzere pişirilir:.
- Suyunu çekince kapağın altına peçete kapatabilirsiniz.
- Öteki materyaller ince ince kesilir, havuç doğranır.
- Soğutulmuş şehriye derin bir kapta öbür gereçlerle bir arada karıştırılır. (nar ekşisi, tuz ve limonu ekleyin).Afiyet olsun ????????????.