Taratorlu Renkli Patates Toplari Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet patates
- 2 orta uzunluk pancar
- 1 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 adet büyük uzunluk havuç
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 1 tutam dereotu
- 1 ölçü ceviz
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patateslerimizi haşlayalım ve pancarlarımızıda yıkayıp, evvel yağlı kağıda daha sonra alüminyum folyoya sarın ve 180 derecede közleyin.
- Patateslerimiz haşlandıktan daha sonra güzelce ezin ve kuru soğanımızı epey küçük biçimde doğrayın ve 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavuralım.
- Ardından patatesleride kavuralım ondan sonrasındasında közlenmiş pancarlarımızı kabuklarını soyup, rendeleyelim ve kavurmaya devam ettiğimiz patateslerin içine karıştıralım güzelce birbirine yedirelim.
- Renk büsbütün kırmızı olana dek karıştıralım ocaktan alalım. daha sonrasında havuç taratoru yapalım havuçlarımızı soyalım, rendeleyelim ve bir ölçü zeytinyağında pişene dek pişirelim ve soğutalım.
- İki diş sarımsağımızı ezelim, bir kase süzme yoğurdumuza katalım, soğuttuğumuz havuçlarımızıda yoğurdumuza ekleyelim cevizlerimizide doğrayalım taratorumuza ekleyelim.
- Renkli patateslerimizden çember bir kalıpla hal verip üzerine havuç taratorlarimizi ekleyelim ve dereotuyla süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.