Taratorlu Renkli Patates Toplari

Podhani

Global Mod
Global Mod
Taratorlu Renkli Patates Toplari Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 2 orta uzunluk pancar
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet büyük uzunluk havuç
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 tutam dereotu
  • 1 ölçü ceviz
Taratorlu Renkli Patates Toplari Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle patateslerimizi haşlayalım ve pancarlarımızıda yıkayıp, evvel yağlı kağıda daha sonra alüminyum folyoya sarın ve 180 derecede közleyin.
  2. Patateslerimiz haşlandıktan daha sonra güzelce ezin ve kuru soğanımızı epey küçük biçimde doğrayın ve 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavuralım.
  3. Ardından patatesleride kavuralım ondan sonrasındasında közlenmiş pancarlarımızı kabuklarını soyup, rendeleyelim ve kavurmaya devam ettiğimiz patateslerin içine karıştıralım güzelce birbirine yedirelim.
  4. Renk büsbütün kırmızı olana dek karıştıralım ocaktan alalım. daha sonrasında havuç taratoru yapalım havuçlarımızı soyalım, rendeleyelim ve bir ölçü zeytinyağında pişene dek pişirelim ve soğutalım.
  5. İki diş sarımsağımızı ezelim, bir kase süzme yoğurdumuza katalım, soğuttuğumuz havuçlarımızıda yoğurdumuza ekleyelim cevizlerimizide doğrayalım taratorumuza ekleyelim.
  6. Renkli patateslerimizden çember bir kalıpla hal verip üzerine havuç taratorlarimizi ekleyelim ve dereotuyla süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.
Taratorlu Renkli Patates Toplari Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst