Tane Tane Gelen Lezzet Dolu Kısır Tanımı

Podhani

Global Mod
Global Mod
Tane Tane Gelen Lezzet Dolu Kısır Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı kısırlık bulgur
  • 1,5 (1 1/2) su bardağı kaynamış sıcak şu
  • 1 çay bardağı sıvı yağı (küçükboy)
  • 2 diş sarımsak (ezilecek)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tatlı bibersalçası
  • Çeyrek iceberg (küçük boy) ince ve küçük doğranacak
  • 3-4 kısım yeşil soğan (küçük küçük doğranacak)
  • Çeyrek demet maydanoz (ince ince kıyılacak)
  • İsteğe göre narekşisi (damak tadınıza bakılırsa) ben kullanmadım
Baharatlar:

  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tozkırmızıbiber
  • 1 silme çay kaşığı birer tozkarabiber ve kırmızı pulbiber (veya damak tadınıza gore)
Tane Tane Gelen Lezzet Dolu Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle uygun bir kaba bulgurumuzu katıp ve suyumuzu da üzerine dökelim ve bir kaşık ile karıştıralım.
  2. Kabın üzerini güzelce kapatıp en az 10 dakika bekletin ki bulgurumuz şişsin.
  3. Bu ortada yeşillikleri güzelce doğrayıp bir kenara alın.
  4. Bulgurumuz şişdimi biraz karıştırıp baharatları, sarımsakları,sıvı yağımızı ve her iki salça çeşitini katıp güzelce karıştırın.
  5. Birbirine güzelce yedirin.
  6. En son yeşillikleri de katıp güzelce karıştırın. Servise hazırdır
    ☺
    .
    Not: yarı ölçü yapmak istiyorsanız 1 su bardağı kısırlık bulgura 3 çeyrek (3/4) su bardağı kaynamış sıcak suyu dökün.
Tane Tane Gelen Lezzet Dolu Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst