Tane Tane Gelen Lezzet Dolu Kısır Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı kısırlık bulgur
- 1,5 (1 1/2) su bardağı kaynamış sıcak şu
- 1 çay bardağı sıvı yağı (küçükboy)
- 2 diş sarımsak (ezilecek)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tatlı bibersalçası
- Çeyrek iceberg (küçük boy) ince ve küçük doğranacak
- 3-4 kısım yeşil soğan (küçük küçük doğranacak)
- Çeyrek demet maydanoz (ince ince kıyılacak)
- İsteğe göre narekşisi (damak tadınıza bakılırsa) ben kullanmadım
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tozkırmızıbiber
- 1 silme çay kaşığı birer tozkarabiber ve kırmızı pulbiber (veya damak tadınıza gore)
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle uygun bir kaba bulgurumuzu katıp ve suyumuzu da üzerine dökelim ve bir kaşık ile karıştıralım.
- Kabın üzerini güzelce kapatıp en az 10 dakika bekletin ki bulgurumuz şişsin.
- Bu ortada yeşillikleri güzelce doğrayıp bir kenara alın.
- Bulgurumuz şişdimi biraz karıştırıp baharatları, sarımsakları,sıvı yağımızı ve her iki salça çeşitini katıp güzelce karıştırın.
- Birbirine güzelce yedirin.
- En son yeşillikleri de katıp güzelce karıştırın. Servise hazırdır
Not: yarı ölçü yapmak istiyorsanız 1 su bardağı kısırlık bulgura 3 çeyrek (3/4) su bardağı kaynamış sıcak suyu dökün.