Tam Kıvamında Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı mercimek
- 1.5 su bardağı köftelik bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 su bardağı kaynar su
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 adet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye mercimeği ve suyu alalım, mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- hemen sonrasında ocaktan alarak 1,5 su bardağı kısırlık bulguru ek ederek karıştırın. Tencerenin kapağını kapatarak 30 dakika dinlendirin.
- Tavaya sıvı yağı alın, üzerine doğranmış 1 adet kuru soğanı ek ederek kavurun.
- Domates salçası ve biber salçasını da ekleyin kavurmaya devam edin.
- Hazırladığımız salçalı sosu mercimeklere ilave ederek güzelce karıştırın.
- Gerekirse az su ek ederek köfte harcını yoğurun.
- Yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber ve kimyon ek ederek tekrar yoğurun.
- Salça ve baharatlar mercimek ile düzgünce karıştıktan daha sonra doğranmış taze soğan ve maydanozu ekleyerek düzgünce yoğurun.
- Köftemizi dilediğimiz üzere şekillendirin ve servis tabağına alın. Tanımın görüntülü hazırlanışı ve püf noktaları youtube görüntüsünde bulabilirsiniz.