Tahinli Özel Soslu Pancar Mezesi (Muhteşem Lezzet) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 tane pancar
- 2 tane kırmızı havuç (yoksa olağan havuç da olur)
- 1 tane mor soğan ya da olağan kuru soğan
- Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
- Yarım demet maydonoz
- 5 kol dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı labne peyniri
- 1.5 yemek kaşığı tahin
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Not EkleTanımı Yazdır
- Pancar ve havuç ince taraf ile rendelenir.
- Soğan küçük küçük doğranır.
- Soğanın üzerine azıcık tuz atılıp ovularak acı suyu alınır ve pancarların içine karıştırılır. (dilerseniz pancarı haşlayıp rendeleyebilirsiniz ben çiğ tercih ettim).
- Maydanoz ve dere otu ince ince kıyılır.
- Tüm yeşillik pancarların olduğu derin kasede harmanlanır.
- Ceviz uygunca çekilir. Birazı üstüne dökmek için ayrılıp kalanı salataya karıştırılır.
- Salataya zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu ve tuz eklenerek harmanlanır.
- Sos için labne peyniri, mayonez ve yoğurt karıştırılır.
- Salatanın içine eklenerek karıştırılır.
- Üzerine tahin eklenir ve yeniden karıştırılır.
- Ayrılan ceviz salatanın üzerine eklenir ve servis edilir.