Tahinli Lübnan Tarzı Humus Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
.
Tanımın görüntüsü için;
Tahinli Lübnan Metodu Humus Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 su bardağı nohut
- 1.5 limonun suyu (orta boy)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay bardağı tahin
- 2 diş sarımsak
- Maydanoz
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle 2 su bardağı dolusu nohutu uygun bir tencerede yaklaşık 30-40 dakika kadar haşlayın.
- Haşlanan nohutların kabuklarını dilerseniz çabucak akabinde soyup alabilirsiniz.
- sonrasındasında haşlanmış nohutları mutfak robotuna alın.
- Akabinde 1. 5 orta uzunluk limonun suyunu 3 yemek kaşığı zeytinyağını 1 çay kaşığı karabiberi 1 tatlı kaşığı tuzu 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biberi ve 2 diş ezilmiş sarımsağı ekleyin.
- Sarımsağı isterseniz minik minik rendeleyebilirsiniz.
- Tüm gereçleri ufalanana kadar çekmeye başlayın.
- Ben kıvam olarak daha koyu kıvamlı humus sevdiğim için limon suyu ölçüsünü ve zeytinyağını biraz azalttım.
- İsterseniz 2 limon ve 5 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
- sonrasındasında 1 çay bardağı dolusu tahini de ekleyin. Ve robotla çekmeye devam edin.
- Tahini kesinlikle eklemenizi tavsiye ederim. Hakikaten humusun tadını bir öteki boyuta taşıyor.
- Dediğim üzere ben daha koyu kıvamlı bir humus tercih ettiğimden sıvı ölçüsünü azaltmıştım.
- ,İsterseniz de ekstra limon suyu ve zeytinyağı eklemek yerine nohutun haşlama suyundan azar azar ekleyerek istediğiniz kıvamda humus elde edebilirsiniz.
- Son olarak humusu uygun bir tabağa alıp ortasına kaşığın art yüzüyle biçim verin. Ve bu çukurluğa 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağını gezdirerek dökün.
- İsterseniz de ince ince kıydığınız bir avuç içi dolusu maydanozu humusunuzun üzerine serpebilirsiniz.
Tanımın görüntüsü için;
Tahinli Lübnan Metodu Humus Tanımı Fotoğraflı Yapılışı