Tahin Soslu Bal Kabak Salatası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet hokkaido tipi bal kabağı
- 1 kase haşlanmış nohut
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş rende sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tahin
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 diş sarımsak tuz
- Bebek ıspanak
Not EkleTanımı Yazdır
- Bal kabağını yıkayalım, zira bu cins kabağı kabuğu ile kullanabilirsiniz. Diğer bir bal kabağı çeşidi kullanabilirsiniz bu biçimde kabuğunu soyunuz.
- İçinin çekirdeklerini çıkarıp, temizleyelim.
- Kabağı küpler halinde keselim. Bir kaba alalım ve sosu hazırlayalım.
- Sosu kabaklara dökelim ve her yerini soslayalım. Evvelden ısıtılmış fırına verip, kızarana dek pişirelim.
- Üzerine ekleyeceğimiz nohutları tavaya zeytinyağı, karabiber, toz kırmızı biber, tuz ekleyip, kavuralım.
- En son üzerine tahinli yoğurt sosunu salatanın üzerine gezdirelim, kimyon serpelim.
- Ben çiğ ıspanak yapraklarını ince doğrayıp, servis ettim isteğe göre maydanoz da koyabilirsiniz.