Tahıllı Salata

Podhani

Global Mod
Global Mod
Tahıllı Salata Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı siyez bulguru
  • 1 su bardağı karabuğday
  • 1 çay bardağı haşlanmış meksika fasulyesi
  • Yarım bağ maydanoz
  • Yarım bağ yeşil soğan
  • 1 çay bardağı nar
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 adet yeşil elma
Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Grissini
Tahıllı Salata Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karabuğday ıslatılır, haşlanır ve süzülür. Siyez bulguru haşlanır ve süzülür.
  2. Yeşil elma küp küp doğranır. Yeşillikler ince kıyılır. Nar ayıklanır. Ceviz doğranır.
  3. Bir karıştırma kabına haşlanan ve soğuyan tahıllar temalır. Üzerine doğranan yeşillikler, ceviz, elma ve nar eklenir.
  4. Sosu için; tüm materyaller bir kapta karıştırılır ve hazırlanan salatanın üzerine dökülür.
  5. Grissini ile servis edilir.
Tahıllı Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst