Swift Öğrenci Mücadelesi: Apple'ın yarışmasında iki Alman parladığı gibi

Saberie

Active member

1. Swift Öğrenci Mücadelesi: Apple'ın yarışmasında iki Alman parladığı gibi

Swift Öğrenci Mücadelesine katılan genç geliştiriciler için Apple'ın programlama yarışmasına katılan herkes, çeşitli disiplinlerde ihtişamın önemli olduğunu hızlı bir şekilde öğrenecektir: Swift programlama dilinin bilgisi ve doğru kullanımı açıkça bir şeydir. Yardımcı değer değerine sahip bir uygulama ve kullanıcı arayüzünün iyi bir tasarımı hissi tamamen farklı zorluklardır. Ve sonunda sonunda olursanız, bir görev değilsiniz, ancak kendinizi ve uygulamanızı halka sunmaya davet edilir, bu yüzden pazarlama hakkında bir şeyler öğrenin. Kısacası: Çok katmanlı talep edilir.

Carl Seifert

Carl Seifert, Cupertino'ya davet edilen Swift Student Challenge'da dünya çapında 50 kazanana ait

(Resim: Carl Seifert)

Bu yılın 350 küresel kazananı arasında Würzburg'dan Jan Steinhauer dahil olmak üzere yine birkaç Alman öğrenci ve öğrenci var. Dresden'den Carl Seifert de dahil olmak üzere dünya çapında 50 katılımcı, ünlü kazananlar olarak bile seçildi, ancak sadece doğada ve bir yıl boyunca ücretsiz bir geliştirici hesabı almakla kalmadı, aynı zamanda Apple tarafından Cupertino'daki WWDC Geliştiriciler Konferansı'na davet edildi. Haberler Online ile konuşmada, uygulamaları, motivasyonu ve programa nasıl ulaştıkları hakkında iki soru.

Programlamaya giriş

Jan Steinhauer (22) ile WWDC 2017'deki Influencer Alexibexi'nin bir YouTube videosuydu, bu da onu sürdürülebilir bir şekilde vurdu ve programa götürdü. “Senin ve ben gibi, on yıllık programlama deneyimimiz olmayan insanların bu kadar ilginç şeyler yapabileceğini görmek için çok açık buldum.” Coşku o kadar harikaydı ki, o zamanlar genç hala ilk kod satırlarını babasının iPad ve Swift Playgrounds uygulamasıyla aynı gece yazdı. Ve sadece birkaç saat sonra ilk küçük uygulamasını denediğinde, duramadı, hatırladı.

Dylexid uygulamasıyla Jan Steinhauer bu yıl Swift Öğrenci Mücadelesinde kazandı (resim:

Jan Steinhauer

)))

Carl Seifert'te (22), giriş daha pragmattı: 14 yaşında Noel ışıklarını evde otomatikleştirmek istedi. Seifert'e programlama ile ilk temas noktasını açıklar. “Bilgisayara bir şekilde bazı karakterler eklerseniz ve sonunda bilgisayar tam olarak söylediklerinizi yaparsanız büyüleyici.” “Bunlar zaten sizi devam ettirmeye motive eden temel deneyimler.”

Swift: Basit bir programlama dilinden daha fazlası

Her iki geliştirici de Apple'ın 2014'ü tanıttığı programlama dili Swift hakkında hevesli. Steinhauer için Swift, birlikte büyüdüğü “küçük bir kardeş olarak” bile. “Bence Swift başlayabileceğiniz dillerden biri, ama aynı zamanda çok genişleyebilir. Swift, yaratıcı bir şekilde yaşayabileceğim bir dildir.”

Carl Seifert özellikle çok yönlülükten etkileniyor: “Swift ile çok şey yapabilirsiniz. Kaynak kodu açık ve serbestçe kullanılabilir. Swift bir dizi işletim sistemini destekliyor. Bunlar sadece desteklenen Mac'ler değil.” Özellikle, Swift'in artık mikrodenetlenen mikrodenetleme üzerinde de kullanılabileceğinin altını çiziyor: “Her şeye Swift olarak adlandırılıyor ve tabiri caizse, hızlı bir şekilde azaltılmış bir varyantı, ancak tamamen hesaplama ve koruma yeteneği olmayan küçük mikrodenetleyici üzerinde optimize edildi”.

Projeler: disleksiden interaktif periyodik sisteme yardımcı olur

Jan Steinhauer, disleksi olan insanları destekleyen bir uygulama olan rekabete katılımı için “Dylexaid” geliştirdi. Uygulama, hem doğrudan giriş, fotoğraflar veya PDF yükleme yoluyla metin eklemek için çeşitli yollar sunar. Bir algoritma, girdi için daha kolay kelimeler bulmaya ve ayarlanmış yapıları azaltmaya çalışır. Ayrıca, metinler metin dozu ile okunur ve zor kelimeler görsel olarak vurgulanır.

Bu uygulama ile Carl Seifert bu yıl Swift Öğrenci Mücadelesinde kazandı (Resim:

Carl Seifert

)))

Carl Seifert ise kimya dersleri için etkileşimli bir dönem sistemi geliştirdi. Motivasyonu okul deneyimlerinden doğdu: “Özellikle fizik ve kimyada, her zaman bazı şeylerin gerçekten sezgisel olmadığı hissine kapıldım. Ve uygulamaların her şeyi daha somut hale getirmenin doğru yolu olabileceğini düşündüm”. Sonunda, dokunarak ilgili öğe hakkında daha fazla bilgi edinme fikrini uyguladı.

Uygulamaların tasarımındaki zorluklar

Jan Steinhauer

Jan Steinhauer, Swift Student Challenge'da dünyanın dört bir yanındaki 350 kazanandan biri

(Resim: Jan Steinhauer)

Her iki geliştirici de teknik zorluklara ek olarak, kullanıcı arayüzünün tasarımının büyük bir engel olduğunun altını çiziyor. Seifert şöyle açıklıyor: “Sonunda, geliştirebileceğiniz uygulamaları kullanmak istersiniz. Bir şekilde sezgisel olmalısınız, bunları kullanmak istiyorsunuz ve gerçekten geliştirici için bir perspektiften olmamalısınız, ancak kullanıcıların bakış açısıyla yüzleşmelisiniz. Bu iki görüş üzerinde hemfikir olmalısınız. Bilge: evet, bu her şey.”

Würzburg Üniversitesi'nde insan-bilgisayar etkileşimini inceleyen Steinhauer, bilgisini uygulamalarında bu alana getiriyor: “Bilgimi HCI'dan, yani insan bilgisayar etkileşimlerinden ve uygulamaya iyi bir kullanıcı arayüzü ve iyi bir kullanıcı deneyimi vermeye çalıştım”.

Visionolar ve Uzay Hesaplamasının Geleceği

Jan Steinhauer, Apple'ın Vision Pro ve uzay hesaplaması olasılıkları konusunda özellikle heveslidir. Austin'deki Texas Üniversitesi'ndeki yurtdışındaki dönem boyunca, Monarch Vacilla'nın göçü ile ilgilenen “Viva Monarch” uygulamasını geliştirdi. “Bu beni aldı, çünkü sadece diğer VR gözlüklerinden tamamen farklı olduğunu düşünüyorum, çünkü bu geçiş mekanizması çok daha iyi, bu daldırma” Pro vizyonu için heyecanlı.

Uzay bilgi teknolojisinin geleceği hakkında sorulduğunda, “Çalışan bir öğrenci olarak, uygulamalar geliştiren diğer birçok insanla da ilgisi var, bence iki ana sorun olduğunu görüyorum: Birçok insan hala sanal gerçekliğe aşina değil ve jestleri bu kadar hızlı anlamıyor. İkinci sorun, Pro Vision Pro'nun hala biraz zor olduğu.” Daha kolay ve daha ucuz hale gelen 2 ve sonraki nesiller için bir vizyonla, uzay hesaplamasını kademeli olarak öngörecektir.

İlginç bir şekilde, her iki genç geliştiriciler de bilgilerini başkalarına iletiyorlar. Jan Steinhauer, Visionos'un en yakın olduğu Tikok ve YouTube kanallarını yönetiyor: “Sadece göstermek istedim: Apple Vision Pro ile ne mümkün olabilir? Ne tür girdi seçenekleri var?”

Carl Seifert, “Young Hacked” eğitim projesinde bir akıl hocasıdır: “Bunun bir ilgi eksikliği olduğunu düşünmüyorum, sadece ilgiyi uyandıran ilk kıvılcım. Ve çizdiğim sonucum, gençlerin ilgi alanlarını geliştirmek ve fikirlerini uygulamak için bir alan vermek zorunda oldukları, özellikle de bilgisayar biliminin çeşitliliği söz konusu olduğunda.”

Gelecek Mücadelesinde Katılımcılar İçin İpuçları

Swift Öğrenci Mücadelesine katılmak isteyen herkes için Jan Steinhauer'ın önemli bir tavsiyesi var: “İlk nokta: Size adapte olan bir şey bulmalısınız. Sonunda kalp yanmalı”. Ayrıntılara ve en son rötuşlara olan dikkat bile özellikle önemlidir: “Birçoğunun iyi bir fikri var, ama önünde iki kez kazanmadığım, bu ince öğütme sadece eksiktir”.

WWDC'nin Rüyası

Apple'ın Dünya Konferansı (WWDC) her iki geliştirici için doruk noktasıdır. Bu kez Cupertino'ya bu sefer iki kazançtan sonra ünlü bir kazanan olarak davet edilen Carl Seifert, kişisel borsanın gelmesini bekleyemem: “En iyi temaslar ve karşılaşacağınız insanları dört gözle bekliyorum. Sonunda da bir ağ etkinliği. Bu konuda çok mutluyum, ama aynı zamanda WWDC'deki oturumlar gerçekten ilginç.”

Jan Steinhauer gelecek yılın farklı kazananları arasında olmayı umuyor – zaten yeni katılımı yaptı: “Hiç Cupertino veya California'ya gitmedim.” Aynı şekilde düşünen diğer insanlarla bağlantı kurmak mutlu olur. “Bu sadece harika bir seçenek ve olasılık.”

Gelecek Planları: Uygulamada yapılan çalışmadan

İki öğrencinin profesyonel gelecekleri için de net fikirleri vardır. Jan Steinhauer, iOS/Vision geliştirme alanında SAP'de iş öğrencisi olarak çalışıyor ve geliştirme çalışmalarını oluşturur oluşturmaz App Store'da Dylexaid ve Viva Monarch da dahil olmak üzere uygulamalarını yayınlamak istiyor.

Tu Dresden'deki bilgisayar bilimi alanında yeni tamamlamış olan Carl Seifert, dağıtılmış sistemlerin başkanında ve nette araştırma öğrencisi olarak çalışıyor ve özellikle kaynaklarla sınırlı cihazlarla, şeylerin eteriyle ilgileniyor. “Ana motivasyon kaynağı herkesin hayatını herhangi bir şekilde iyileştirmektir,” diye açıklıyor motivasyon. “Ve meşgul olan nedenlerini savunan insanlarla çalışmak istiyorum. Ve bu şekilde bir sonraki adımım efendimi tamamlamak.” Ayrıca periyodik sistem projesini App Store'a getirmeyi planladı.

(MKI)