Sushi: California Roll ve Maki Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 nori yaprağı
- 150 gram sushi pirinci
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 100 gram buharlanmış somon
- Salatalık/havuç
- Mayonez yahut krem peynir
- Kavrulmuş susam
- Wasabi
- Soya sosu
- Rulo yapmak için makisu sinisi
Not EkleTanımı Yazdır
- Sushi pirinçini üzerindeki talimata bakılırsa pişirelim.
- Suyunu çektikten daha sonra üstünü peçeteyle kapatalım ve ateşten alıp 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Akabinde sirke, şeker ve tuzu ekleyelim ve karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Maki: makisu sinisine nori yaprağını serelim.
- Pirincin 3’te birini nori yaprağına elimizle yayalım. Yeterlice bastıralım.
- Somonu uzunlamasına doğrayalım, salatalık ve havucu da uzunlamasına şeritler haline kesip üst kısmına yerleştirelim.
- 1-2 şerit mayonez ve krem peynir sıkalım. Makisu sinisi sayesinde yuvarlayalım. Güzelce rulo halindeyken bastıralım.
- California roll: 2. versiyonda pirincini nori yaprağına bastırıyorsunuz, pirincin üstüne susam serpiyoruz.
- Akabinde pirinci dışa gelecek biçimde, nori yaprağı içe bakacak biçimde çeviriyoruz. Salatalık,havuç, somon ve mayonez ve krem peynir nori yaprağına diziliyor ve sarılıyor.
- California roll’un üstünü farklı da süsleyebilirsiniz. örneğin ayrıyetten somon yerleştirebilirsiniz.
- Yapışmaması için makisu sinisini streç sinema ile kaplamanızı öneririm.
- Akabinde ruloları dilimleyip wasabi ve soya sosu ile sunuyoruz.
- Sushi’nin içine avocado, balık olarak ton balığı dada epey yakışır.