Sumaklı Soğan Peyvaz Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 büyük uzunluk soğan
- 4-5 kol maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı sumak
- Yarım çay bardağından 1 tık az zeytinyağ
- Yarım limon suyu
Not EkleTanımı Yazdır
- Merhabalar evvela soğanlarımızı fazlaca ince ve jülyen biçiminde doğruyoruz.
- çabucak sonrasında soğanlarımıza 1 tutam tuz atıp düzgünce ovalıyoruz ve 5 dk kabın içine su koyup bekletiyoruz.
- ondan sonrasında soğanlarımızı uygunca sıkıp sunum tabağına koyup üzerine sunak tuz zeytinyağ ve limonu koyup güzelce karıştırıyoruz.
- En son maydanozunuda ekleyip karıştırıp bitiriyoruz kebabın yanında şayet olmazsa olmazımız sumaklı soğan peyvaz servise hazır. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.