Süzme Yoğurtlu Mantar Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 400 gram mantar
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
- Tuz, tozbiber,kekik,pulbiber, karabiber
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavaya zeytinyağını alalım.
- Üzerine piyazlık doğranmış soğanı ve küçük küçük doğranmış sarımsaklarımızı ekleyip kavuralım.
- çabucak sonrasında temizlenip doğranmış mantarları ek edip karıştırarak pişirelim.
- Baharatları ekleyip yeniden kavurmaya devam edelim, pişince maydanozu da ekleyip bir cins karıştıralım.
- Ezilmiş sarımsak, tuz ve süzme yoğurdu düzgünce çırpalım ve servis tabağına uygunca yayalım ve üzerine mantarımızı yerleştirip servis edelim.