STEMLab ve “Leonardo ile Uçuşta” geri döndü!

VividLol

New member
STEMLab İtalya genelindeki ortaokullardaki genç öğrencilerin dijital eğitimi için Leonardo tarafından desteklenen bir programdır. Öğretim materyali, öğretmenlere eğitim yollarını derslerle zenginleştirmelerine olanak sağlamak için ücretsiz olarak sağlanmaktadır. STEM disiplinleri (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) ve kız ve erkek çocukların bilimsel eğitime ve mesleki yollara olan ilgisini teşvik eder.

STEMLab, lansmanından bu yana, giderek dijitalleşen bir işyerinde en ileri teknolojiler hakkındaki bilgilerini ve gelişim perspektiflerini derinleştirmek için Leonardo tarafından sağlanan öğretim kaynaklarını kullanan on binlerce öğrenciyi dahil etti.

Dijital Eğitim Öğretmenlere ayrılmış öğretim platformu, laboratuvar rehberlerine, canlı konuşmalara ve yarışmalara ev sahipliği yapıyor. Bu yıl yeni kaynaklarla zenginleştirildi: “Sürdürülebilirlik Alanı“Bu, Dünya'yı korumaya yönelik çözümler bulmak için Uzay'ın yararlı teknolojilerini gösteriyor ve “Küresel Siber Güvenlik” Siber Güvenlik bölümünde Leonardo'nun Chieti'deki (İtalya) SOC Leonardo'su ayrıntılı olarak ele alınmaktadır. Her ikisi de şu anda mevcut olanlara ektir: Yapay Zeka, Büyük Veri, 3D baskı ve Uzay robotiği. 2024-2025 öğretim yılı boyunca, konuya ayrılmış olandan başlayarak yeni kaynaklar eklenmektedir. Kuantum Teknolojileri.

2023-2024 öğretim yılında”Leonardo ile uçmak” ayrıca, ilk baskısı bir önceki yılın ortasında başlatılan Çapraz Beceriler ve Oryantasyon için PCTO-Pathway – Çapraz Beceriler ve Oryantasyon Yolu (eski “alternanza scuolalavoro” – okul-çalışma değişimi – programlarının yerine geçen) tam olarak faaliyete geçti. 2023-2024 öğretim yılında, tüm İtalya bölgesini temsil eden 420'den fazla okulda düzenlenen iki versiyonda toplam yaklaşık 4.500 ünite olmak üzere 2.416 öğrenci PCTO kursunu tamamladı.

PCTO, sınıf eğitimini bütünleştiren, eğitim deneyimlerinin oluşturulmasını ve lisenin son üç yılındaki öğrencilere müfredatla ilgili bilgi ve becerilerin aktarılmasını destekleyen bir öğretim metodolojisidir. Havaalanı hizmetlerinden drone dünyasına, elektrifikasyondan dikey uçuşa kadar çok sayıda temanın yer aldığı PCTO “Involo con Leonardo” sunumlar, belgeler, video derslerden oluşan bir eğitim yolu aracılığıyla öğrenciyi uçuş konularıyla tanıştırıyor. Öğrencilere Leonardo'nun dünyasında rehberlik eden, onlara ürünleri ve bu sektörde çalışmak için gereken becerileri öğreten podcast'ler.

STEMLab ve PCTO “Leonardo ile Uçuş”, Leonardo'nun BM 2030 Gündemi Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine (SDG) ve özellikle kaliteli eğitimin yaygınlaştırılmasına adanmış 4. SDG'ye ve 9. SDG'ye ulaşmayı amaçlayan girişimlerinin bir parçasıdır. Endüstrideki teknolojik yetenekleri teşvik eden, insanları ve kaynakları Araştırma ve Geliştirmeye çekmek için yeniliği teşvik eden.