“Sporda ne işi var” denilen Şeyma, ulusal voleybol hakemi oldu

Podhani

Global Mod
Global Mod
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Vücut Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Kısmı mezunu Şeyma Şahin, 15 yıl evvel, babası Hasan Şahin’in Gümüşhane Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü’nde çalışması niçiniyle küçük yaşlarda spor hayatına kayakla başladı. 7 yaşında lisanslı kayakçı olan Şahin, 9 yaşında salonda izlediği voleybola merak saldı. Şahin, vakit içinde lise ve üniversitenin yanı sıra profesyonel kadroların da formasını terleterek muvaffakiyetler elde etti. Komşularının ‘Sporda ne işi var, konutta otursun’ dediği Şahin, olumsuz reaksiyonlara karşın epeyce sevdiği voleyboldan vazgeçmedi. 2 yıldır kayak antrenörlüğü yapan Şahin, imtihanı geçerek ulusal voleybol hakemi olmaya da hak kazandı. Sultanlar Ligi’nde nazaranv almayı bekleyen Şahin, başarısı ve spor azmiyle etrafındaki kız çocuklarına da örnek oldu.

“ASLA PES ETMEDİM”

Spora kayak ile başladığını anlatan Şeyma Şahin, “2005 yılında lisanslı olarak yarışlara katılmaya başladım. Profesyonel olarak devam ettirdim ve hala devam ettiriyorum. Gümüşhane Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü’nde kayak antrenörlüğü yapmaktayım. 9 yaşımda voleybolu severek ilgi duymaya başladım ve bir yan branş olarak voleybolu tercih ettim. En büyük talihim babamın gençlik spor kurumunda çalışıyor olmasıydı. Kendimi voleybolda geliştirmeye çalıştım. 2007’den beri lise ve üniversite voleybol kadrolarında oynadım. Bu süreçte 2 branşı bir ortada götürmek beni biraz yordu ancak asla pes etmedim. 2011 yılında voleybolu profesyonel olarak devam ettirdim” dedi.

“BAŞARDIM, GURURUNU YAŞIYORUM”

Sınavı geçerek voleybolda ulusal hakem olmayı başardığını belirten Şahin, “2 yıldır kayak antrenörlüğü mesleğimi yapıyorum. bununla birlikte bu sene ortasında biroldukça kişinin iştiraki ile yapılan ulusal voleybol hakemlik sınavımda başarılı olarak Gümüşhane?nin birinci ve tek bayan ulusal hakemi olmayı başardım. Bu süreçte etrafımdan hayli reaksiyon aldım. ‘Sen kız çocuğusun spor yapamazsın’, ‘Evinde otursun’, ‘Sadece okulunu okusun’, ‘Sporda ne işi var?” üzere telaffuzlar oldu. Voleybol kıyafetlerden dolayı epey ayıplandım. Bu telaffuzlar annemi epey üzmüş. Ben de anneme üzülmemesi gerektiğini söylemiş oldum zira biz birtakım şeyleri biz değiştiremeyiz. ‘Siz benim ardımda olduğunuz sürece ben daha âlâ yerlere geleceğim’ dedim. Pes etmedim başardım; bunun gururunu yaşıyorum” diye konuştu.

DHA
 
Üst