Sosuyla Demlenen Tam Kıvamında Kısır Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 tane orta uzunluk soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 buçuk su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım çorba kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (tatlı)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 küçük limonun suyu
- 3-4 çorba kaşığı nar ekşisi
- Pul biber ( isteğe bağlı)
- Tuz
- 1 küçük havuç
- 1 küçük salatalık
- 1 küçük domates
- 2-3 kısım yeşil soğan
- 1 avuç maydanoz
- Çeyrek demet dereotu
- Yarım kırmızı kapya biber
- Bir küçük sivri biber
- 4-5 yaprak marul (iç kısımlarından)
- 1-2 diş küçük sarımsak
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle incecik doğradığımız soğanları ve sarımsağı tencereye alıyoruz.Yağımızı da koyup kavuruyoruz.
- Kavurduğumuz soğanların içine salçalarımızı ekliyoruz.
- Kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavuruyoruz.
- Salçamızın içine baharatları ekleyip, kavuruyoruz.
- Limon suyunu ekleyip akabinde bulgurumuzu ek ediyoruz. Salçayla bulguru birbirine düzgünce yediriyoruz.
- Suyumuzu ekleyip yeterlice karıştırdıktan daha sonra tencerenin kapağını kapatıyoruz. En az 10 dakika demlendiriyoruz.
- Bulgurumuz demlenirken yeşilliklerimizi doğruyoruz.
- Demlenen bulgurumuzu güzelce karıştırıyoruz ve tencerenin ağzını açık bırakıp soğumasını bekliyoruz. Zira sıcakken eklerseniz yeşilliklerin hepsi ölür.
- Bulgurumuz soğuduktan daha sonra nar ekşisi ve yeşilliği ek ediyoruz.
- Üzerine bir iki kaşık zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz.
- Karıştırdıktan daha sonra tuzuna bakın. Benim salçalarım tuzlu olduğu için en son ekliyorum.Siz de damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Dilediğiniz üzere servis yapıp yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun. ????.