Soslu Patates Topları Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 adet patates
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1-5 yemek kaş galeta unu
- 1 tatlı kaş. karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Bir tutam tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kase yoğurt
- 3 diş sarımsak
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patateslerimize soyuyorum bir tencereye alıyoruz.
- Üzeri geçecek kadar su ekliyoruz ve haşlıyoruz bir yandan karıştırma kabına iki adet yumurtayı alıyoruz.
- Kaşar peyniri galete unu karabiber pul biber ve tuzunu ekliyoruz.
- Haşlanmış olan patatesleri eziyoruz.
- hemen sonrasında yumurtalı karışıma ekliyoruz.
- Hamur üzere bir kıvam elde edeceğiz cıvık olmayacak bunları top formuna getiriyoruz.
- ondan sonrasında fırın tepsisine serdiğimiz yağlı kağıdın üzerine patates toplarımızı yerleştiriyoruz.
- 170°’de 30 dakika denetimli bir biçimde pişirelim.
- Patates toplarımız pişerken bir yandan sosunuzu hazırlayalım sos tencerimizi alalım içine salçamızı koyalım.
- Sıvı yağmızı ekleyelim uygunca karıştıralım çabucak sonrasında tuz ve su ekleyelim.
- Kaynayınca altını kapatalım bir kenara alalım.
- Üzeri için bir kase yoğurda sarımsaklarımızı doğruyalım ve çırpalım.
- Servis tabağamızda patates toplarımızı alalım.
- Üzerine salçalı sosunuz dan koyalım ve yoğurt lu harcımızı ekleyelim ve sunuma hazır bir hale getirelim.
- Oda sıcaklığına koruma edelim deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun sağlıcakla kalın.