Soslu Patates Salatası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 7-8 adet patates
- 1 küçük kutu konserve mısır
- 1 adet kırmızı soğan (beyaz soğanda olur)
- 9-10 adet kornişon turşu
- 3-4 kol taze soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- Yarım çay bardağı turşu suyu
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 4 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri yumuşayana kadar haşlayalım. Suyunu süzüp soyalım. Minik minik doğrayıp bir kaseye alalım.
- Kırmızı soğanı ince ince kesip elimizle patatese harmanlayalım.
- Üzerine ince ince doğranmış taze soğan, maydanoz, dereotu, turşu ve mısırı ekleyelim.
- Ayrı bir kasede sosu için tüm materyalleri çırpalım.
- Patatesleri üzerine döküp harmanlayalım. Servis yapabilirsiniz. Afiyet olsuun .