Soslu Etimekli Köz Zerzevat Salata (Porsiyonluk) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Soslu Etimekli Köz Zerzevat Salata (Porsiyonluk) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 10 tane etimek
- 2 orta uzunluk patlıcan
- 3 tane kapya biber
- 5 tane mantar
- 2 orta uzunluk domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Biraz zeytinyağı
- Kekik
- Tuz
- 4-5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Bir avuç mısır
- Maydonoz
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcan ve biberlere çizikler atılır, mantarların sap kısımları kesilip ortası temizlenerek yağlı kağıt serili 200 derece fırında közlenir.
- Sosu için domates rendelenir.
- Tavaya biraz zeytinyağı eklenerek pişirilir.
- Biraz suyunu çekince salça, kekik ve tuz eklenir.
- Çektirilmeye devam edilerek ılıklaştırılır. (etimeği ıslatması için ılık olmalı).
- Közlenen patlıcan ve biber kolay soyulması için poşete koyulur.
- Akabinde kabukları soyularak mantarlarla birlikte küp doğranır.
- Başka bir kapta yoğurt, ezilmiş sarımsak karıştırılır.
- Maydonoz kıyılır. Doğranan sebzeler ile yoğurt birleştirilir.
- Etimeklerin üzerine domates sosu yayılır.
- Üzerine köz salata yayılır.
- Üzerine maydonoz ve mısır eklenerek servis edilir.
Soslu Etimekli Köz Zerzevat Salata (Porsiyonluk) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı