Soslu Brokoli Haşlaması Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 300-400 gram brokoli
- 1 çay kaşığı tuz
- 4-5 adet sarımsak
- 1 adet limon
- 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Brokoliyi yıkayıp, kısımlarından ayırıyoruz.
- Bir tencerenin yarısına kadar su koyuyoruz. Su kaynadıktan daha sonra içine brokoliyi koyuyoruz.
- 10-12 dk kadar haşlıyoruz.
- Haşlanan brokolileri bir süzgeç sayesinde düzgünce süzüyoruz.
- Sos için, sarımsakları tuzla düzgünce dövüp bir kaseye alıyoruz.
- sonrasındasında kaseye limon ve zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz.
- Süzülen brokolileri bir tabağa alıp üzerine sosu gezdiriyoruz. Afiyet olsun
.