Soğan Mezesi

Podhani

Global Mod
Global Mod
Soğan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kase arpacık soğanı
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 avuç maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı toz pul biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Soğan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğanların kabuklarını ayıklayıp zeytinyağında 1-2 dakika kavuralım.
  2. hafifçe kızarmaya başlayınca üzerine suyu ekleyelim ve suyu çekene kadar pişirelim.
  3. Soğanlar istenilen kıvama gelince tüm baharatları ekleyelim.
  4. En son maydanoz ve nar ekşisini de ekleyip altını kapatalım. Ortada karıştıralım.
  5. Bir kase süzme yoğurda 2 diş sarımsağı rendeleyelim güzelce karıştıralım bir tutam tuz ekleyebiliriz.
  6. Yayvan bir tabağa evvel yoğurdu üstüne de soğan karışımımızı ekleyelim. Afiyet olsun!.
Soğan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst