Soğan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kase arpacık soğanı
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
- 1 avuç maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 çay kaşığı toz pul biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı susam
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanların kabuklarını ayıklayıp zeytinyağında 1-2 dakika kavuralım.
- hafifçe kızarmaya başlayınca üzerine suyu ekleyelim ve suyu çekene kadar pişirelim.
- Soğanlar istenilen kıvama gelince tüm baharatları ekleyelim.
- En son maydanoz ve nar ekşisini de ekleyip altını kapatalım. Ortada karıştıralım.
- Bir kase süzme yoğurda 2 diş sarımsağı rendeleyelim güzelce karıştıralım bir tutam tuz ekleyebiliriz.
- Yayvan bir tabağa evvel yoğurdu üstüne de soğan karışımımızı ekleyelim. Afiyet olsun!.