Soğan Mezesi

Podhani

Global Mod
Global Mod
Soğan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Tereyağ
  • Sıvı yağ
Sosu için;

  • 4 kaşık süzme yoğurt
  • Yarım demet dere otu
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
Soğan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğanları yarım ay halinde ince doğrayıp tavaya yağları koyup, soğanı ek edelim soğan karamelize olana kadar kavuralım, tuzunu ek edip soğumaya bırakalım.
  2. Diğer tarafta sosu için gereçleri hazırlayalım incecik kıyılmış dere otu, süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak karıştırıp soğumuş olan mezeye dökelim.
  3. Üzerine kırmızı toz biber serpiştirelim afiyet olsun.
Soğan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst